Aloe vera gél hatása IBD, IBS és reflux esetén

Aloe vera gél hatása IBD, IBS és reflux esetén
2022.10.10.

Az aloe vera gél enyhítheti az IBD, IBS és reflux bizonyos tüneteit:

IBD-ben (beleértve a fekélyes vastagbél-gyulladást és a Crohn-betegséget) vagy az IBS-ben (irritábilis bél szindróma) szenvedő emberek úgy találhatják, hogy az aloe vera lé (gél) fogyasztása jótékonyan hat rájuk, mivel enyhíti a tüneteiket. Egy tanulmány, amelyben 44 fekélyes vastagbél-gyulladásban szenvedő személy vett részt, azt találta, hogy az aloe vera gél egy hónapon át történő fogyasztása a placebóhoz képest remisszióhoz vagy a betegség aktivitásának csökkenéséhez vezetett. Ennek köze lehet az aloe gél gyulladáscsökkentő képességéhez.

Az aloe verával (az IBS kezelésével kapcsolatban) is végeztek kutatásokat, ahol egy vizsgálat azt állapította meg, hogy hozzájárulhat a hasi fájdalom és a puffadás csökkentéséhez.

Az aloe vera gél nyugtató hatású lehet azok számára is, akik gyomorégéstől szenvednek. Ebben az aloe vera gél gyulladáscsökkentő tulajdonságai és a gyomorsav-termelést optimalizáló képessége lehet a kulcs. Egy 2015-ös tanulmány szerint az aloe vera ugyanolyan jól (és néha jobban, mint a gyógyszerek) csökkentette a savas reflux tüneteit – mindezt mellékhatások nélkül.

Források:
– Aliment Pharmacol Ther. 2004 Apr 1;19(7):739-47.,
– J Res Med Sci. 2013 Aug; 18(8): 732.,
– J Tradit Chin Med. 2015 Dec;35(6):632-6.

Kapcsolódó, ajánlott termék:

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!