Akinek a gyereke nem válogat…

Akinek a gyereke nem válogat…
2019.12.23.

Akinek a gyereke nem válogat és az első pillanattól jó evő, az nyugodtan mosolyogjon, és nyugtázza, hogy könnyű dolga van .


Nálunk a fentiek teljes ellentéte jellemző kb. 1 napos korától az ífjú hölgynek, így aztán a kreativitására igencsak szükség volt és van is a mai napig (5 éves).


A képen a “napocska husit” láthatjátok, aminek olyan szuperereje van, hogy aki megeszi, az prímán fog tudni csúszdázni tőle. 2 éves volt, amikor ezt kitaláltam és azóta is így hívjuk… sőt a baráti társaságból már sokan.
A napocska husi egy a Lidl-ben (is) kapható marhahúspogácsa (+fűszerek), teljesen adalékmentes. A köret változó hozzá, a lényeg, hogy napocska formában legyen kirakva. A marhahús nagy mennyiségben tartalmaz vasat, B12 vitamint és cinket, így fontos, hogy beillesszük a gyerekek vegyes étrendjébe heti 1-2 alkalommal.
Ha fagyasztott krumplit vásárolnánk, külön figyeljünk rá, hogy csak olajat tartalmazzon és abból is minél kevesebbet (3%). Valószínűleg boltokban csak napraforgó olajas verzió van, de sütőben sütve 150-170 fokon nem annyira vészes; omega-6 zsírsavbevitel tekintetében sem, ha egyébként nem viszünk be ilyet más ételekkel.

Vaspál Melinda

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!