9 egyszerű lépés az influenza elkerüléséhez

9 egyszerű lépés az influenza elkerüléséhez
2015.03.01.

1. Óvd és támogasd az egészséges bélflórádat (savanyú káposzta, rostok és semmi cukor).

2. Ellenőrizd a D-vitamin szintedet és ha nem tegnap repültél vissza Madagaszkárról, akkor használj D3-vitamint napi 6-10.000 NE mennyiségben.

3. Felejsd el a cukrokat, liszteket és minden feldolgozott élelmiszert (semmi glükóz-frukóz szirup és mirelit pizza, megbetegedés esetén a legkisebb mennyiségű cukor is gátolja az immunrendszer

4. A megfelelő minőségű és mennyiségű alvás elengedhetetlen (erről nemrég írtunk). Aludj rendesen, sötétben és hűvösben!

5. Ne engedd, hogy a mindennapi stressz felülkerekedjen rajtad (inkább keresd meg a stresszlevezetés számodra legegyszerűbb módját). A szomszéddal azért ne verekedj össze…

6. Használj kiegészités képpen jó minőségű, megfelelő mennyiségű és állati eredetű Omega-3 olajat (mondjuk halolaj formájában), valamint nagy ívben kerüld a hevített és hidrogénezett növényi olajokat (pl. margarin).

7. Mozogj rendszeresen télen is (izzadj meg és pezsdítsd fel a vérkeringésedet).

8. Használj természetes gyógymódokat és antibiotikumokhoz csak a leges-legvégső esetben nyúlj (inkább fokhagyma, csipkebogyó, homoktövis, pre- és probiotikumok stb.).

9. És néha azért egy kézmosás sem árt…

 

 

 

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!