TOP10+1 REGGELI RECEPT ingyenes e-book

TOP10+1 REGGELI RECEPT ingyenes e-book
2021.02.15.
TOP10+1 REGGELI RECEPT-TIPPÜNK e-book formájában INGYENESEN letölthető!

A kezdetekkor sok esetben a reggeli alternatívák jelenthetnek jelentősebb kihívást ügyfeleink számára. Ezért itt a facebook-on is rendszeresen mutatunk ötleteket reggelire, de most egy jól célzott meglepetéssel is készültünk Számotokra 🙂 Az a koncepció, hogy reggelire egészen más ételeket kellene fogyasztunk egy merőben modern, nyugati találmány. A reggeliző pelyhek, péksütemények, szendvicsek és társai elképesztően népszerűvé váltak az utóbbi 100 évben, pedig azelőtt, és ahogyan ma is még sok helyen (pl. Japán vagy Indonézia), a reggelire elfogyasztott étel sokkal inkább hasonlít a nap többi étkezéséhez. Célja, hogy tápláljon és felkészítsen a napra, ami előttünk áll. Alapja lehet egy rizs, quinoa, hajdina vagy akár gyökérzöldség köret egy előző napi étkezésből, vagy akár frissen elkészítve, mellé pedig hús, hal vagy tojás étel, illetve zöldségek. Mi is igyekszünk ezt a megközelítést és szemléletet átadni, együnk reggelire is vegyes és változatos főtt ételt!

És egy kis tudományos érdekesség az emlősök reggelivel kapcsolatos szokásairól: 

Mellékesen megjegyeznénk, hogy a reggeli „tojásozás” az emlős állatok esetében nagyjából 65 millió(!) évre nyúlik vissza! Ekkor kezdődött ugyanis a hüllőtojások lopkodása a hajnali hűvösben…”…félelmetes külsejük ellenére a dinoszauruszok mégis sebezhetőnek látszanak olyan elszánt és intelligens ellenfelekkel szemben, amilyenek a korai EMLŐSÖK voltak. […] Bár a hüllők betemették a tojásaikat, valószínűtlen, hogy aktívan védelmezték volna akár őket, akár fiatal ivadékaikat. Efféle viselkedésre még a mai hüllőknél is nagyon kevés példa akad, és nehéz elképzelni a Tyrannosaurus rex-et, amint ül a tojásain. Ezért győztek talán a vámpírok őskori háborújában az emlősök: legalábbis egyes paleontológusok szerint a dinoszauruszok kihalását meggyorsította, hogy a korai emlősök éjszaka elragadták a hüllők tojásait. Az emlősöknek ebből az ŐSI ÉTRENDJÉBŐL – legalábbis a felszínen – talán csak a REGGELI KÉT TYÚKTOJÁS *maradt meg.* Mellesleg a madarak a dinoszauruszok legfontosabb élő leszármazottai.” – Carl Sagan: Az éden sárkányai .

ITT töltheted le az INGYENES TOP10+1 REGGELI RECEPT-TIPP e-book-ot: https://taplalkozasbeallitas.hu/ingyenes-e-book-top101…/

Jó főzést és szuperül induló, energikus reggeleket kívánunk! 🙂

 


Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!