Sertésoldalas főzőbanánnal

Sertésoldalas főzőbanánnal
Rebeka
2021.02.15.
Lassan sült fűszeres sertésoldalas főzőbanán csipsszel céklasalátával és savanyú káposztával
 
Az oldalashoz készült pácban frissen őrölt magfűszerek voltak (kömény, ánizs, bors), ezen kívül egy nagyon kevés juharszirup (elhagyható), ecet és só. A zöldbanánt érdemes frissen, tálalás előtt elkészíteni, mert hajlamos kiszáradni, ha sokat áll.
 
A főzőbanán remek biztonságos keményítő forrás, AIP-ban és FODMAP-étrendben is jó.  FODMAP esetén a cékla helyett készíthetünk leveles zöldekből salátát és káposzta helyett pl. fermentált sárgarépát vagy cukkinit válasszunk.
Nagyon jól passzol a zsírosabb hús a friss salátához és a savanyított zöldséghez. Ha valaki nem fogyaszt sertés húst, lehet bárány-vagy marha oldalasból is készíteni.
 
Egyre többen számoltok be zöldbanán lelőhelyekről, nincs mese, ha vásároljuk, akkor kapható 🙂
 
 
További receptjeink: 
 
 

Aktuális, soron következő eseményeink


Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!