Meddőség

Meddőség
2015.03.01.
HOL KELLENE KEZDŐDNIE A MEDDŐSÉG IGAZI ÉS TERMÉSZETES KEZELÉSÉNEK? Még a kémcsövek előtt…

Egy 2007-2008-ban készült tanulmányból tudjuk, hogy ha valaki mindössze 2%-kal több (igen, kettő) úgynevezett TRANSZZSÍRSAVAT fogyaszt, akkor a meddőség kockázata 73%-kal nagyobb! És a tanulmány még óvatosan fogalmaz. Ha mindezt kicsit tovább gondoljuk, akkor felmerülhet a kérdés, hogy nem e önmagában a TRANSZZSÍRSAVAK fogyasztása idézi elő a nagyszámú meddőségi problémákat?! Hisz mi történik akkor, ha valakinek nem 2%-kal, hanem 10%-kal több transzzsírsav van az étrendjében?! Évek óta igyekszünk felhívni a figyelmet a transzzsírsav-fogyasztás óriási kockázataira: előadásokon, bolti termékek címkéinek csoportos elemzésével, stb…

És hogy miben van meddőséget előidéző TRANSZZSÍRSAV?

Miben van a legtöbb transz-zsírsav?


Forrás:

Chavarro JE, Rich-Edwards JW, Rosner BA, Willett WC. Dietary fatty acid intakes and the risk of ovulatory infertility. Am J Clin Nutr. 2007 Jan;85(1):231-7. doi: 10.1093/ajcn/85.1.231. PMID: 17209201.

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!