Alacsony FODMAP bélegészség online program
Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Speciális emésztőrendszeri és kapcsolódó táplálkozástudományi fórumest
Természetes módszerek a magas prolaktinszint kezelésére
A prolaktin az agyalapi mirigyben termelődő hormon, amely…
A taurinbevitel összefüggésbe hozható a metabolikus szindróma alacsonyabb kockázatával
Metabolikus szindrómáról akkor beszélhetünk, ha valakinél…
Lágy tojás szardellával
Omega-3, jód, szelén, kalcium, lecitin, A-vitamin, cink és fehérjeforrás
A bőr autofluoreszcenciája
…és a koszorúér-meszesedés közötti összefüggés az általános populációban
Egy 2007-2008-ban készült tanulmányból tudjuk, hogy ha valaki mindössze 2%-kal több (igen, kettő) úgynevezett TRANSZZSÍRSAVAT fogyaszt, akkor a meddőség kockázata 73%-kal nagyobb! És a tanulmány még óvatosan fogalmaz. Ha mindezt kicsit tovább gondoljuk, akkor felmerülhet a kérdés, hogy nem e önmagában a TRANSZZSÍRSAVAK fogyasztása idézi elő a nagyszámú meddőségi problémákat?! Hisz mi történik akkor, ha valakinek nem 2%-kal, hanem 10%-kal több transzzsírsav van az étrendjében?! Évek óta igyekszünk felhívni a figyelmet a transzzsírsav-fogyasztás óriási kockázataira: előadásokon, bolti termékek címkéinek csoportos elemzésével, stb…
És hogy miben van meddőséget előidéző TRANSZZSÍRSAV?
Miben van a legtöbb transz-zsírsav?
Forrás:
Chavarro JE, Rich-Edwards JW, Rosner BA, Willett WC. Dietary fatty acid intakes and the risk of ovulatory infertility. Am J Clin Nutr. 2007 Jan;85(1):231-7. doi: 10.1093/ajcn/85.1.231. PMID: 17209201.
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Tudd meg hogyan állíthatod helyre és őrizheted meg bélrendszered egészségét!
Segítünk felfedni és megmagyarázni, hogy mi zajlik a szervezetedben, hogy megtaláld az emésztésed egyensúlyát!
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.10.16. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!