Alacsony FODMAP bélegészség online program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
A magnézium szerepe a vázizomzat egészségében
A magnézium létfontosságú elem az emberi szervezet különböző anyagcsere- és élettani funkciói számára…
Magas tesztoszteron szint nők esetén
A magas tesztoszteron szint és más androgén hormonok nők esetén számos kellemetlen tünetet és…
Lactobacillus rhamnosus: egy probiotikum számos előnnyel
A Lactobacillus rhamnosus (L. rhamnosus) egy bélbaktérium, amely étrend-kiegészítőként és…
Szeretnél fogyni? Talán csak a SIBO-d kell kezelni!
Ha a SIBO áll a súlygyarapodás és az anyagcsere-problémák hátterében, előfordulhat, hogy…
Hogyan együnk jót bárhányévesen úgy, hogy közben a testünk és a szemünk is örül?
A menopauza az a korszak egy nő életében, ahol vagy életében először vagy sokadjára, de egészen biztos, hogy komoly hangsúly kerül a testsúlyra:
Ha csinos, tartsuk meg, vigyázzunk rá, ha fogyni kell, akkor „most már kellően idős és bölcs vagyok hozzá, hogy tudjam, hogy nem a csokidiéta lesz a megoldás….akkor sem, ha egy újság egyszer azt állította, hogy Sandra Bullock így fogyott le 2kg-t 5 perc alatt”.
Itt már jól akarjuk csinálni…mert a fene egy meg…egyszer elég már a fogyókúrákból is!
De „én szeretek jókat enni”!!! -halljuk sokszor a konzultációkon…és néha vissza is kérdezünk: „miért, szerinted én nem?”
És akkor tessék kérem: itt egy, hogyan együnk jót bárhányévesen úgy, hogy közben a testünk és a szemünk is örül.
Egy olyan krumplis ételt hoztunk, ami igen egyszerű, mégis tápláló és nem egy sima sült/főtt burgonya, hanem egy fancy jacket potato…avagy héjában sült burgonya à la “menő változat”.
Egy szelet hússal/hallal és egy színes, balzsamecetes/olívaolajos salátával igen remek vacsora válik belőle, ami ebben a formában nem csak menopauzában, de inzulinrezisztenciában és alacsony FODMAP étrendben is kiváló.
Jacket potato, ahogy én készítem
A burgonyát mossuk meg alaposan, törölgessük szárazra, majd villával szurkáljuk meg több helyen. Kenjük körbe kókuszzsírral és szórjuk meg sópehellyel, ami rá is fog részben tapadni. Mehet is sütőpapírra és a 200 fokra előmelegített sütőbe kb 75-90percre. Aranybarnára fog sülni.
Ha elkészült, kivesszük és egy késsel meghasítjuk a héját, a krumpli pedig szétnyílik.
Locsoljuk meg egy kis olívaolajjal vagy tegyünk bele egy kis vajat szétolvadni. Szórhatunk rá egy kevés kemény kecskesajtot/kecskeparmezánt.
Vaspál Melinda kolléganőnk
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!