Freyagena Arktisz Jód

Freyagena Arktisz Jód
2023.11.03.

A FREYAGENA Arktisz jód a skót Ascophyllum nodosum latin nevű, bio minősítésű barna algákból származó természetes jódot tartalmazza. Az edinburghi egyetem kutatói és laboratóriuma garantálja ennek a nyersanyagnak az abszolút csúcsminőségét. A „moszat” néven is ismert alga az Atlanti-óceán északi részén található skót Hebridák és Grönland közötti szigetek érintetlen vizeiben vadon nő; szelektíven, a legmodernebb technológiával gyűjtik be, és még ökológiai (azaz bio) minősítéssel is rendelkezik.

A benne található jód elengedhetetlen a pajzsmirigyhormonok képződéséhez, a kognitív funkciókhoz és a megfelelő energia-anyagcseréhez. Hozzájárul az egészséges bőr fenntartásához, a kiegyensúlyozott emésztési funkciókhoz, valamint a gyermekek normális növekedéséhez.

A jód, mint mikroelem a pajzsmirigyhormonok alkotórészeként fontos szerepet játszik a pajzsmirigy működésében. Számos testi funkciót a pajzsmirigyhormonokon keresztül szabályozunk. A pajzsmirigyhormonok ugyanis nemcsak az egész szervezet oxigén- és energia-anyagcseréjét irányítják, hanem más hormonok felszabadulását is, és szabályozzák a hőháztartást. Ezen kívül a központi idegrendszer fejlődését is befolyásolják. Gyermekkorban a pajzsmirigyhormonok nagy jelentőséggel bírnak a növekedés és az agy fejlődése szempontjából.

Évek óta hangsúlyozzuk viszont, hogy a jód NEM egyenlő a pajzsmiriggyel, sokkal több annál!

A jód természetes forrásai elsősorban a sósvízi halak, tenger gyümölcsei, még inkább azonban a tengeri algák (moszat/hínár); valamint a jódozott só, amely e nyomelem fontossága miatt sok jódszegény talajjal/vízzel rendelkező országban alapélelmiszerként kapható.

Kiemelendő, hogy a várandósság és a szoptatás alatt nő ennek a nélkülözhetetlen mikroelemnek a szükséglete a születendő gyermek szellemi fejlődése miatt.

A fenntarthatóság szempontjából a tengeri moszat különösen értékes jódforrás, ugyanis nem csak jódot tartalmaz, hanem számos igen értékes növényi komponenst is, például polifenolokat és prebiotikumokat.

FREYAGENA Arktisz jód, 250 mikrogramm természetes jóddal kapszulánként, tiszta forrásból:

  • A jód hozzájárul a normál kognitív funkciókhoz
  • A jód hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez
  • A jód hozzájárul az egészséges bőr fenntartásához
  • A jód hozzájárul az emésztőrendszer egyensúlyához
  • A jód hozzájárul a gyermekek normális növekedéséhez
  • A jód hozzájárul a Nők hosszútávú egészségéhez (emlők, petefészkek, méh)

A cikk forrása: NutriBalance

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!