Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Előadás: Inzulinrezisztencia komplexen, de másképpen.
Természetes módszerek a magas prolaktinszint kezelésére
A prolaktin az agyalapi mirigyben termelődő hormon, amely…
A taurinbevitel összefüggésbe hozható a metabolikus szindróma alacsonyabb kockázatával
Metabolikus szindrómáról akkor beszélhetünk, ha valakinél…
Lágy tojás szardellával
Omega-3, jód, szelén, kalcium, lecitin, A-vitamin, cink és fehérjeforrás
A bőr autofluoreszcenciája
…és a koszorúér-meszesedés közötti összefüggés az általános populációban
A FREYAGENA Arktisz jód a skót Ascophyllum nodosum latin nevű, bio minősítésű barna algákból származó természetes jódot tartalmazza. Az edinburghi egyetem kutatói és laboratóriuma garantálja ennek a nyersanyagnak az abszolút csúcsminőségét. A „moszat” néven is ismert alga az Atlanti-óceán északi részén található skót Hebridák és Grönland közötti szigetek érintetlen vizeiben vadon nő; szelektíven, a legmodernebb technológiával gyűjtik be, és még ökológiai (azaz bio) minősítéssel is rendelkezik.
A benne található jód elengedhetetlen a pajzsmirigyhormonok képződéséhez, a kognitív funkciókhoz és a megfelelő energia-anyagcseréhez. Hozzájárul az egészséges bőr fenntartásához, a kiegyensúlyozott emésztési funkciókhoz, valamint a gyermekek normális növekedéséhez.
A jód, mint mikroelem a pajzsmirigyhormonok alkotórészeként fontos szerepet játszik a pajzsmirigy működésében. Számos testi funkciót a pajzsmirigyhormonokon keresztül szabályozunk. A pajzsmirigyhormonok ugyanis nemcsak az egész szervezet oxigén- és energia-anyagcseréjét irányítják, hanem más hormonok felszabadulását is, és szabályozzák a hőháztartást. Ezen kívül a központi idegrendszer fejlődését is befolyásolják. Gyermekkorban a pajzsmirigyhormonok nagy jelentőséggel bírnak a növekedés és az agy fejlődése szempontjából.
Évek óta hangsúlyozzuk viszont, hogy a jód NEM egyenlő a pajzsmiriggyel, sokkal több annál!
A jód természetes forrásai elsősorban a sósvízi halak, tenger gyümölcsei, még inkább azonban a tengeri algák (moszat/hínár); valamint a jódozott só, amely e nyomelem fontossága miatt sok jódszegény talajjal/vízzel rendelkező országban alapélelmiszerként kapható.
Kiemelendő, hogy a várandósság és a szoptatás alatt nő ennek a nélkülözhetetlen mikroelemnek a szükséglete a születendő gyermek szellemi fejlődése miatt.
A fenntarthatóság szempontjából a tengeri moszat különösen értékes jódforrás, ugyanis nem csak jódot tartalmaz, hanem számos igen értékes növényi komponenst is, például polifenolokat és prebiotikumokat.
FREYAGENA Arktisz jód, 250 mikrogramm természetes jóddal kapszulánként, tiszta forrásból:
Freyagena Arktisz Jód
A cikk forrása: NutriBalance
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Találd meg a kiutat az IR-ból!
Bartha Ákos táplálkozás-kutató előadása az INZULINREZISZTENCIÁRÓL komplexen, de másképpen.
Összefoglaljuk minden tapasztalatunkat, protokollunkat, kutatásunkat és alkalmazott módszerünket az inzulinrezisztenciát (IR) érintő táplálkozási és táplálék-kiegészítési témákban.
2024.09.18. | SOTE