Főétkezések közötti étkezések inzulinrezisztensként (is)

Főétkezések közötti étkezések inzulinrezisztensként (is)
2020.03.09.

Inzulinrezisztencia vonatkozásában sokszor kérdeznek minket a főétkezések közti étkezésről, alternatívákról. A napi étkezések számát egyéni kérdések határozzák meg, de mi mindenképpen javasoljuk, hogy teljesebb értékű tízórait-uzsonnát válassz inzulinrezisztencia esetében is, ne feldolgozott élelmiszert, mint a szokásosan javasolt feldolgozott IR keksz alternatívák, amik valójában akár negatív hatással lesznek vércukorszintedre is.

A képen látható alternatívát el tudjuk képzelni tízóraira-uzsonnára:
80%-os étcsokoládé, natúr kókuszjoghurt, zöldebb-éretlenebb banán.

Minél éretlenebb a banán, annál kevesebb egyszerű cukrot tartalmaz, több marad benne a keményítő és élelmi rost. Zöldebb banán fogyasztásakor beviszünk egyben rezisztens keményítőt is, azaz emésztésnek ellenálló keményítőt, mely prebiotikus rost és támogatja a bélrendszer egyensúlyát, valamint a vércukor-szintre is pozitív hatással lesz.

Bővebb információkért sok szeretettel várunk mindenkit következő, direktben az inzulinrezisztencia kérdéskörét boncolgató előadásunkra:

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!