Csicseriborsó-tésztás saláta avokádóval és friss mangóval

Csicseriborsó-tésztás saláta avokádóval és friss mangóval
2022.01.17.
A színek mindig szemet gyönyörködtetőek, így télen pláne. Ezt a csicseriborsó-tésztás salátát avokádóval és néhány kocka friss mangóval dobtam fel (természetesen hazai gyümölcs, pl. alma is használható). Mellé füstölt lazacot fogyasztottam.
A tészta előző nap készült és a saláta elkészítése előtt a hűtőben volt, így rezisztens keményítő is “került” bele.
 
Érdemes a magasabb keményítőtartalmú ételeket (pl. rizs, quinoa, burgonya…) hűtve is fogyasztani, hisz a hűtés során a keményítő egy része emésztésnek ellenálló, úgynevezett rezisztens keményítővé (RS) válik, mely igen hasznos prebiotikus rost a bélflóránk számára.
Nem mellékesen a RS-eknek köszönhetően, ezek az ételek lassabban szívódnak fel, kedvezőbben hatnak a cukoranyagcserére, mint melegen fogyasztva.
 
További hasonló érdekességek szénhidrátanyagcsere és többek között rezisztens keményítők kapcsán is előadásainkon, melyek itt érhetőek el!
 
Várunk szeretettel!

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/4933506040033454

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!