Alacsony FODMAP bélegészség online program
Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Speciális emésztőrendszeri és kapcsolódó táplálkozástudományi fórumest
Természetes módszerek a magas prolaktinszint kezelésére
A prolaktin az agyalapi mirigyben termelődő hormon, amely…
A taurinbevitel összefüggésbe hozható a metabolikus szindróma alacsonyabb kockázatával
Metabolikus szindrómáról akkor beszélhetünk, ha valakinél…
Lágy tojás szardellával
Omega-3, jód, szelén, kalcium, lecitin, A-vitamin, cink és fehérjeforrás
A bőr autofluoreszcenciája
…és a koszorúér-meszesedés közötti összefüggés az általános populációban
Az inzulinrezisztencia évekig fennállhat tünetek nélkül vagy egyes tünetei könnyen összefüggésbe hozhatóak más egészségügyi problémákkal, így sokan évekig élnek inzulinrezisztensként anélkül, hogy tudatában lennének valós állapotukkal.
A normál inzulinszint fenntartása rendkívül fontos a teljes egészségünk és jóllétünk fenntartása érdekében. A problémák egyaránt jelentkezhetnek alacsony vagy magas inzulinszint mellett is. Amennyiben túl magas az inzulinszintünk, a többlet a vérünkben mutatkozik meg. Abban az esetben, ha túl alacsony az inzulinszintünk, a máj folyamatosan glükózt raktároz mivel ilyenkor a rendelkezésre álló inzulin nem elegendő a glükóz sejtekbe való bejuttatásához. Ezzel egyre jobban terheli önmagát és a többi szervünket is.
Napjainkban rohamosan növekvő tendenciát mutat az inzulinrezisztenciával élők (és ezzel diagnosztizáltak) száma. Ahogy azt már sokan tudjátok, az inzulinrezisztencia számos egészségügyi probléma előszobája és okozója, mint a prediabétesz, a 2-es típusú cukorbetegség, gyulladás megjelenése a szervezetben, fájdalmas menstruáció, pecsételő vérzés, meddőség, nem alkoholos eredetű zsírmáj stb.
Az inzulinrezisztencia tünetei – a teljesség igénye nélkül:
Ahogy Tóth Vivien kolléganőm korábbi posztjában láthattátok, számos alapvető életmódbeli változtatás hozzájárulhat az inzulinrezisztencia visszafordításához és az inzulinérzékenység fokozásához.
Kassai-Kaddoura Dina
Források:
https://drjockers.com/insulin-resistance/https://www.niddk.nih.gov/…/prediabetes-insulin-resistancehttps://www.diabetes.co.uk/insulin-resistance.html
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Tudd meg hogyan állíthatod helyre és őrizheted meg bélrendszered egészségét!
Segítünk felfedni és megmagyarázni, hogy mi zajlik a szervezetedben, hogy megtaláld az emésztésed egyensúlyát!
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.10.16. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!