Az algafogyasztás potenciális előnyei a COVID-19 elleni védelemben

Az algafogyasztás potenciális előnyei a COVID-19 elleni védelemben
2021.07.02.
Az étrendi algafogyasztás potenciális előnyei a COVID-19 elleni védelemben
A COVID-19 járvány Japánban nem olyan súlyos, mint más „nyugati” országokban, ami bizonyos életmódbeli tényezőkkel is összefüggésbe hozható. Ilyen tényező lehet az étrendi algákban gazdag japán étrend. A COVID-19 a súlyos akut légzőszervi szindrómát okozó koronavírus 2 (SARS-CoV-2) által okozott betegség, amely az angiotenzin-konvertáló enzim-2-höz (ACE2) kötődik a sejtfelszínen és csökkenti az ACE2 számát, ami növeli az angiotenzin-konvertáló enzim (ACE) arányát az ACE2-höz képest. Az immunrendszer túlzott reakciója, kombinálva az ún. citokin-viharral és az ACE dominanciával okozza a COVID-19 betegek állapotának gyors romlását.
Az étrendi algák (pl. moszatok) számos komponenst tartalmaznak, köztük ACE-gátló peptideket, oldható élelmi rostokat (pl. Fukoidán), omega-3 zsírsavakat, fukoxantint, fukoszterolt, vitaminokat, ásványi anyagokat és florotanninokat. Ezek az összetevők antioxidáns, gyulladáscsökkentő és vírusellenes hatást fejtenek ki közvetlenül, valamint közvetve a prebiotikus hatásokon keresztül is. Így az étrendi algák több mechanizmus révén is védelmet nyújthatnak a COVID-19 ellen. (F)
Amennyiben a moszat szó kapcsán a jód jut csak eszünkbe és emellett Hashimoto pajzsmirigy-gyulladás a diagnózis, javasoljuk a mindne évben megrendezésre kerülő Rés a pajzson nevezetű  előadásunkat is:
https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/
Magas hatóanyag-tartalmú barna moszat-kivonat:
https://netbiobolt.hu/…/arktisz-jod-kapszula-80-db.htm
Kedvezménykód, minden termékre: avalomedica
Forrás: Tamama K. Potential benefits of dietary seaweeds as protection against COVID-19
[published online ahead of print, 2020 Dec 20]. Nutr Rev. 2020;nuaa126.

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!