AGE Reader-mérés

AGE Reader-mérés
2023.04.26.

Az előrehaladott glikációs végtermékek (továbbiakban: AGE) fontos szerepet játszanak a hosszútávú egészségmegőrzés szempontjából. Az AGE-k étrendi szerepe kimagasló: hatással vannak a metabolikus szindróma csoportjába tartozó anyagcsere-zavarokra (zsíranyagcsere zavara, szénhidrátanyagcsere zavara, inzulinrezisztencia, elhízás, magas vérnyomás), de a hormonális egyensúly megbomlásához, alvászavarokhoz is köthetők.

A hormonális egyensúlytalanságok egyik leggyakoribb fajtája a policisztás ovárium-szindróma (PCOs) előfordulását akár 10 %-ra is becsülik idehaza, a gyermekvállalást tervező nők egyik leggyakoribb és legkomolyabb termékenységi kihívása (meddőségi centrumokban az endometriózissal együtt az esetek akár 40-50 %-át is kitehetik). Ezen hormonális panaszok hátterében is jelentős az AGE-k szerepe.

Az AGE-kat egy non-invazív orvosdiagnosztikai készülék segítségével mérjük (tehát semmilyen fájdalommal, szúrással nem jár).

Miért hasznos:

  • kapsz egy képet a jelenlegi egészségi állapotodról, lehetséges kockázatokról
  • ha vérvételre készülsz, de nem tudod, hogy mit kellene megnézetni….sőt abban sem vagy biztos, hogy szükséges-e vérvételre menned
  • ha nem tudod, hogy hasznos lehet-e számodra egy táplálkozási tanácsadás
  • ha szeretnél az egészségedbe fektetni hosszú távon és hiszel a prevencióban
  • ha érzed, hogy valami probléma van, de nem tudod, hogy merre indulj el

Ha szeretnél többet megtudni a saját egészségi állapotodról, a szervezetedben jelenlévő AGE-k mennyiségéről és ezek rád gyakorolt egészségügyi kockázatairól, jelentkezz be hozzánk mérésre:

A kép forrása: Instagram @rania.halawani

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!