Gyömbéres-kurkumás karfiolkrémleves

Gyömbéres-kurkumás karfiolkrémleves
2024.11.20.

Gyömbéres-kurkumás karfiolkrémleves

Ebben a csípős hideg időben nagyon jól esik egy forró leves, pláne ha még melengető fűszereket is tartalmaz. Vízzel is tökéletes a recept, de még tovább növelhetjük a tápanyagtartalmát, ha csirke vagy marha alaplével készítjük el!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 ek. olívaolaj + 1 kocka vaj (vagy csak 4 ek. olívaolaj)
  • 2 vöröshagyma, kis kockákra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, szeletelve
  • 1/2 fej karfiol, kis rózsákra szedve
  • 5 cm gyömbér, hámozva és gyufaszálra vágva
  • 1 púpos tk. őrölt kurkuma
  • 100 ml kókuszkrém vagy sűrű kókusztejszín
  • 1/2 narancs leve
  • 800 ml víz (vagy alaplé)
  • só és bors, ízlés szerint
  • zöldfűszer a tetejére

Egy lábosban az olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a vajat, a fokhagymát, a gyömbért és a karfiolt, sózzuk és borsozzuk és néhány percig pirítjuk. A vizet felforraljuk, majd ráöntjük a karfiolra. Ekkor hozzákeverjük a kurkumát is és kis lángon 25-30 percig főzzük, vagy amíg teljesen megpuhult a zöldség. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a kókusztejszínt és a narancslevet, újra sózzuk és borsozzuk és botmixerrel teljesen simára turmixoljuk. Tetszés szerinti zöldfűszerrel megszórva tálaljuk!

A webshopunkban található szakácskönyvek és kedvezményes könyvcsomagok is tele vannak finom, egészséges és szezonális receptekkel, melyeket könnyen be lehet illeszteni a mindennapokba! A könyvek nyomtatott és e-könyv formában is elérhetőek!

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!