Hogyan együnk jót bárhányévesen?

Hogyan együnk jót bárhányévesen?
2024.11.14.

Hogyan együnk jót bárhányévesen úgy, hogy közben a testünk és a szemünk is örül?

A menopauza az a korszak egy nő életében, ahol vagy életében először vagy sokadjára, de egészen biztos, hogy komoly hangsúly kerül a testsúlyra:

Ha csinos, tartsuk meg, vigyázzunk rá, ha fogyni kell, akkor „most már kellően idős és bölcs vagyok hozzá, hogy tudjam, hogy nem a csokidiéta lesz a megoldás….akkor sem, ha egy újság egyszer azt állította, hogy Sandra Bullock így fogyott le 2kg-t 5 perc alatt”.

Itt már jól akarjuk csinálni…mert a fene egy meg…egyszer elég már a fogyókúrákból is!

De „én szeretek jókat enni”!!! -halljuk sokszor a konzultációkon…és néha vissza is kérdezünk: „miért, szerinted én nem?”

És akkor tessék kérem: itt egy, hogyan együnk jót bárhányévesen úgy, hogy közben a testünk és a szemünk is örül.

Egy olyan krumplis ételt hoztunk, ami igen egyszerű, mégis tápláló és nem egy sima sült/főtt burgonya, hanem egy fancy jacket potato…avagy héjában sült burgonya à la “menő változat”.

Egy szelet hússal/hallal és egy színes, balzsamecetes/olívaolajos salátával igen remek vacsora válik belőle, ami ebben a formában nem csak menopauzában, de inzulinrezisztenciában és alacsony FODMAP étrendben is kiváló.

Jacket potato, ahogy én készítem

A burgonyát mossuk meg alaposan, törölgessük szárazra, majd villával szurkáljuk meg több helyen. Kenjük körbe kókuszzsírral és szórjuk meg sópehellyel, ami rá is fog részben tapadni. Mehet is sütőpapírra és a 200 fokra előmelegített sütőbe kb 75-90percre. Aranybarnára fog sülni.

Ha elkészült, kivesszük és egy késsel meghasítjuk a héját, a krumpli pedig szétnyílik.

Locsoljuk meg egy kis olívaolajjal vagy tegyünk bele egy kis vajat szétolvadni. Szórhatunk rá egy kevés kemény kecskesajtot/kecskeparmezánt.

Vaspál Melinda kolléganőnk

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!