Alacsony FODMAP bélegészség online program
Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Speciális emésztőrendszeri és kapcsolódó táplálkozástudományi fórumest
Természetes módszerek a magas prolaktinszint kezelésére
A prolaktin az agyalapi mirigyben termelődő hormon, amely…
A taurinbevitel összefüggésbe hozható a metabolikus szindróma alacsonyabb kockázatával
Metabolikus szindrómáról akkor beszélhetünk, ha valakinél…
Lágy tojás szardellával
Omega-3, jód, szelén, kalcium, lecitin, A-vitamin, cink és fehérjeforrás
A bőr autofluoreszcenciája
…és a koszorúér-meszesedés közötti összefüggés az általános populációban
Autoimmun-protokollnak megfelelő, amúgy istenifinom zúza-pörkölt, mi inkább csak úgy hívjuk (Bartha Ákos kedvence), hogy zúza-curry… (magas tápanyag-tartalmú fehérje-forrás). Zúza zöldfűszerekkel, kurkumás zöldcurryvel (amit nemrég posztoltunk is)- paprika és paradicsom nélkül.
Hozzávalók kb. 2 személyre: – 30-40 dkg zúza (csirke, kacsa, stb. fagyasztva is OK) – 1 nagy fej vöröshagyma – 2 gerezd fokhagyma (zúzott) – babérlevél (4-6 levél) – zöld curry (kurkumával, gyömbérrel és zöldfűszerekkel: Ázsia-boltban beszerezhető). – kakukkfű – libazsír, ízlés szerint – só, ízlés szerint (zsíros kókusztej, opcionális)
Elkészítés: A vöröshagymát megdinszteljük a zsiradékon, majd beleforgatjuk a felkockázott zúzát (én min. elfelezem őket). Pár percig pirítjuk, majd felöntjük vízzel és hozzáadjuk a babérleveleket. Közepes lángon, lefedve főzzük addig, míg a zúza megpuhul és omlós nem lesz (ez min. 1,5-2 óra). (nem AIP-ben adható hozzá egy kevés rosé bor is főzés közben). A legvégén hozzákeverjük a fokhagymát, a morzsolt kakukkfüvet, a sót és a zöldfűszereket, majd összefűzzük néhány percig. Aki szereti a szaftosabb pörköltet, önthet hozzá kókusztejet… mi így is tettünk legutóbb, nagyon finom lett… ez azonban csak egy további opció. A köret sütőben sült sütőtök volt… 🙂
Jó étvágyat!
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Tudd meg hogyan állíthatod helyre és őrizheted meg bélrendszered egészségét!
Segítünk felfedni és megmagyarázni, hogy mi zajlik a szervezetedben, hogy megtaláld az emésztésed egyensúlyát!
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.10.16. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!