Alacsony FODMAP bélegészség online program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
AGE Mérés Szeminárium
Táplálkozás-Beállítás™: átfogó, összefoglaló Hormonális Fórumest
Teljesértékű zab – alternatív példa
A legtöbben a zabot kizárólag édesség formájában szeretik fogyasztani, ami számos esetben problémás lehet…
A mentális problémák negatív hatásai gyulladásos bélbetegségben (IBD) szenvedő gyermekek és fiatal felnőttek körében
A gyulladásos bélbetegségek növelik gyermekek és fiatal felnőttek esetén egyes mentális egészségügyi zavarok kockázatát…
Újabb beszélgetésünk a Tilos Rádióban
Ismét a Tilos Rádiónál jártunk…
A hozzáadott cukor káros hatásai
A hozzáadott cukor, ezen belül példaul a natív fruktózfogyasztás káros hatásai…
Költői kérdés (nyilván mi tudjuk a választ): nem lehetséges-e, hogy nagyon nem a zsírfogyasztásra kellene a figyelmünket fókuszálni, hanem valamilyen más élelmiszer-csoportokra, amelyeknek a fogyasztása annyira emelkedett, mint például a szívhalálozás??? És itt bizony nem fogjuk megtalálni se a birkacombot, se a mangalica szalonnát, se a Minótaurusz- velőt és sajnos a szürkemarha szalámit sem).
A szívkoszorúér-betegséget régi időkben a cukorbetegség „komplikációjaként” tartották számon. Akkor, amikor az orvosok még igyekeztek holisztikusan is gondolkozni. Mind a szívkoszorúér-betegség, mind a cukorbetegség több közös okra vezethető vissza: például a fehér cukorra és a finomított szénhidrátokra, valamint a hasnyálmirigy túlzott ingerlésre és az ennek következtében kialakuló láncreakciókra. Ha például itt utánanézünk, hogy miként változott a cukorfogyasztása az elmúlt száz évben, nos akkor meg is fogjuk találni azt a bizonyos minimum tízszeres emelkedést.
Csak egy dolog változott hasonlóan, ez pedig az egészségtelen zsírok fogyasztása (hidrogénezett és kémiai eljárásokkal kezelt növényi olajok, mint például a margarin, a szójaolaj, az olcsó napraforgó-olajok, stb), ami a hibás és ellentmondásos közegészségügyi és orvosi ajánlások következménye. Valamint az erre rájátszó élelmiszer-lobbi „áldásos” összjátékának köszönhető. A margarinokban található úgynevezett transzzsíroknál nagyobb egészségkárosító anyagokat nehéz találni. Szerencsére dédnagyanyámat még nem érte el az a „jó tanács”, hogy használjon margarint és süssön finomított napraforgó-olajban, így hát szépen megette a saját maga nevelt zsírosabb csirkefarhátat és megpárolta a káposztáját sertészsíron, majd elaludt álmában 94 éves korában.
Te mostanában hány ilyen emberi „halálesetet” hallottál a környezetedből?
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!