Alacsony FODMAP bélegészség online program
Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Speciális emésztőrendszeri és kapcsolódó táplálkozástudományi fórumest
Természetes módszerek a magas prolaktinszint kezelésére
A prolaktin az agyalapi mirigyben termelődő hormon, amely…
A taurinbevitel összefüggésbe hozható a metabolikus szindróma alacsonyabb kockázatával
Metabolikus szindrómáról akkor beszélhetünk, ha valakinél…
Lágy tojás szardellával
Omega-3, jód, szelén, kalcium, lecitin, A-vitamin, cink és fehérjeforrás
A bőr autofluoreszcenciája
…és a koszorúér-meszesedés közötti összefüggés az általános populációban
Zöldséges-csirkés rizstészta
A tésztaételek feldolgozottságuk ellenére jobb választásnak minősülnek a pékáruknál, mivel alacsonyabb a glikémiás terhelésük. Szénhidrátanyagcsere zavarok esetén kifejezetten fontos, hogy alacsony glikémiás terhelésű ételeket fogyasszunk… emellett prevenciós szempontból is legalább ugyanilyen fontos.
Igyekezzünk lehetőleg mindig sok zöldséget és fehérjét fogyasztani a szénhidrátok (jelen esetben rizstészta) mellé, hogy lassabban szívódjanak fel.
Ez az improvizált étel kínai (de mindenképpen ázsiai) ízvilágú és könnyen, gyorsan elkészíthető..mellette pedig színes és tápanyagdús.
Hozzávalók (kb. 3 főre):
Elkészítés: a hagymát karamellizáljuk kókuszzsíron, majd ha elkészült, félretesszük egy kis tálba. A csirkét ugyanabban az edényben készre pároljuk, kicsit megpirítjuk, majd kivesszük (mehet a hagymával egy tálba). A paprikát, chilit, gyömbért és répát is átpirítjuk, hogy picit puhuljon meg, majd mehet mellé a mungóbab csíra, a bambuszrügy, a csirke és a hagyma is. Összekeverjük, majd ráöntjük az osztrigaszószt (akár több lépésben) és a szójaszószt. Újra megkeverjük, rátesszük a száraz rizstésztát és ráöntjük a forró alaplevet, hogy pont ellepje, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Amint puha a tészta, kész is. Szórjuk rá a maradék kápia paprikát es a petrezselymet. Érdemes hagyni 10 percet pihenni lefedve, majd tálalhatjuk is.
Vaspál Melinda kolléganőnk
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Tudd meg hogyan állíthatod helyre és őrizheted meg bélrendszered egészségét!
Segítünk felfedni és megmagyarázni, hogy mi zajlik a szervezetedben, hogy megtaláld az emésztésed egyensúlyát!
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.10.16. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!