Alacsony FODMAP bélegészség online program
Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Speciális emésztőrendszeri és kapcsolódó táplálkozástudományi fórumest
Természetes módszerek a magas prolaktinszint kezelésére
A prolaktin az agyalapi mirigyben termelődő hormon, amely…
A taurinbevitel összefüggésbe hozható a metabolikus szindróma alacsonyabb kockázatával
Metabolikus szindrómáról akkor beszélhetünk, ha valakinél…
Lágy tojás szardellával
Omega-3, jód, szelén, kalcium, lecitin, A-vitamin, cink és fehérjeforrás
A bőr autofluoreszcenciája
…és a koszorúér-meszesedés közötti összefüggés az általános populációban
Nagyon kevés zsíradékon (kókuszzsír) lepirítottuk a risotto rizst, majd feltettük sóval főni. A végén szórtunk bele metélőhagymát (ízlés szerint és nem alacsony FODMAP-ben természetesen vöröshagymát is lehet tenni a rizs alá).
Ugyancsak egy kevés zsíron elkezdtük párolni a zöldbabot (nem alacsony FODMAP-ben vöröshagyma és fokhagyma remek bele), majd mikor elkezdett megpuhulni és lepirulni a zöldbab, hozzáadtuk a csirkehúst és ezt is aranybarnára pirítottuk. Adtunk hozzá egy kevés kókusztejet és a legvégén olívaolajat (akár vajat), közben fűszereztük a tárkonnyal, a sóval-borssal és a fűszerkeverékkel. Tálalás előtt pedig jól megszórtuk a petrezselyemmel és a metélőhagymával.
Jó étvágyat!
(alacsony FODMAP étrendben OK; Mérsékelt anyagcsere számára tökéletes: makrotápanyag-arányok: kb. 20% fehérje, kb. 20% zsír és 50-60% keményítő; alapvetően Hypoallergén – vagy könnyen azzá varázsolható – menü)
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Tudd meg hogyan állíthatod helyre és őrizheted meg bélrendszered egészségét!
Segítünk felfedni és megmagyarázni, hogy mi zajlik a szervezetedben, hogy megtaláld az emésztésed egyensúlyát!
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.10.16. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!