Wok zöldség indiai currys marhahússal

Wok zöldség indiai currys marhahússal
2016.01.14.
Alapvetően egy Markáns anyagcsere-profilra (pl. Modern Vadász) illő recept, autoimmun-protokolloknak is megfelel.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 30-40 dkg darált marhahús
  • 1 közepes fej vöröshagyma (felkockázva)
  •  pár brokkoli-rózsa (fagyasztott is megfelel)
  • 2-4 szál friss újhagyma (feldarabolva
  •  min. 15-20 dkg paszternák (feldarabolva): aki szereti, használhat többet is (mi nagyon szeretjük marhahússal)
  • fokhagyma (ízlés szerint)
  •  só, bors (ízlés szerint)
  •  a bizonyos zöld curry-fűszer🙂
  • lehet további zöldségekkel gazdagítani (isteni benne a spárga, kevés kelbimbó, karfiol…)
  •  zsiradék (kókuszzsír vagy marhazsír)
  • aki szaftosan szereti, annak 1 dl kókusztej

Elkészítés:
A zsiradékon a paszternák-kockákat elkezdjük lepirítani/lepárolni… utána pár perc múlva jöhet a vöröshagyma, majd ennyivel később a brokkoli-rózsák (és ízlés szerint akár a többi zöldségféle).
Ha puhának, de még enyhén roppanósnak tűnik a brokkoli, akkor hozzáadjuk a marhahúst, a fűszereket és a fokhagymát (én nem szeretem túlsütni a marhahúst, így ez is csak pár perc). Itt keverjük bele a zöld curryt is…
Végül felöntjük a kókusztejjel és beleszórjuk a felaprított újhagymát (természetesen minél több zöldjével együtt), majd újabb pár percig pároljuk az egészet a wokban vagy serpenyőben.

Mellé egy kis uborka és kész is egy tápláló, gyors vacsora…
Jó étvágyat!

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!