Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Előadás: Inzulinrezisztencia komplexen, de másképpen.
Természetes módszerek a magas prolaktinszint kezelésére
A prolaktin az agyalapi mirigyben termelődő hormon, amely…
A taurinbevitel összefüggésbe hozható a metabolikus szindróma alacsonyabb kockázatával
Metabolikus szindrómáról akkor beszélhetünk, ha valakinél…
Lágy tojás szardellával
Omega-3, jód, szelén, kalcium, lecitin, A-vitamin, cink és fehérjeforrás
A bőr autofluoreszcenciája
…és a koszorúér-meszesedés közötti összefüggés az általános populációban
Variációk tojásreggelire…mert a “mit egyek reggelire?” egy GYIK.
1. Tojásmuffin: a felvert tojásokhoz keverünk ízlés szerint válogatott zöldségeket nyersen, tegyünk bele főtt quinoat, fűszerezzük meg, helyezzük muffin formába és 170-180 fokon süssük meg.
Ezt az alapreceptet tovább fogjuk variálni:
2. főzőbanánt turmixoljunk össze vízzel (egy nagyobb adaghoz 2 főzőbanán, 1dl víz, só, zöld fűszer). A masszát kenjük rá kókuszolajjal kikent muffin formára (az oldalára is), süssük elő 180 fokon pár percig, hogy szilárduljon meg, majd töltsük bele az alaprecept alapján (összetételben variálható) tojást és süssük meg.
3. Ugyanaz, mint az előbbiek, csak ezúttal bacont teszünk a muffinforma oldalára/aljára és nem kell elősütni.
4. Ugyanaz, mint az alaprecept, csak nem vacakolunk muffinformával és az olaszok frittata-nak hívják.
5. Összeturmixolunk 2 cukkinit (nagyobb mennyiséghez), reszelünk bele ízlés szerint parmezán sajtot, fűszerezzük, felverünk 4 tojást és az egészet összekeverjük (a massza ne legyen se túl sűrű, se túl híg). Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük, majd megsütjük (ne barnuljon meg) 170 fokon. Tetszés szerint elterithetünk rajta zöldségeket és sonkát, megkenhetjük házi majonézzel és tehetünk bele füstölt halat stb, majd a sütőpapír segítségével tekerjük fel.
A különböző opciókat a mérsékelt és markáns anyagcsereprofilokhoz kell igazítani, illetve autoimmun vagy egyéb speciális emésztőrendszeri protokollok esetén más szempontokat is figyelembe kell venni…ezen esetek személyes konzultációt igényelnek.
Természetesen továbbra is szeretettel ajánljuk szakácskönyveinket, melyek elérhetőek a webshopunkban.
Vaspál Melinda szakmai kolléganőnk
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Találd meg a kiutat az IR-ból!
Bartha Ákos táplálkozás-kutató előadása az INZULINREZISZTENCIÁRÓL komplexen, de másképpen.
Összefoglaljuk minden tapasztalatunkat, protokollunkat, kutatásunkat és alkalmazott módszerünket az inzulinrezisztenciát (IR) érintő táplálkozási és táplálék-kiegészítési témákban.
2024.09.18. | SOTE