Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Előadás: Inzulinrezisztencia komplexen, de másképpen.
Természetes módszerek a magas prolaktinszint kezelésére
A prolaktin az agyalapi mirigyben termelődő hormon, amely…
A taurinbevitel összefüggésbe hozható a metabolikus szindróma alacsonyabb kockázatával
Metabolikus szindrómáról akkor beszélhetünk, ha valakinél…
Lágy tojás szardellával
Omega-3, jód, szelén, kalcium, lecitin, A-vitamin, cink és fehérjeforrás
A bőr autofluoreszcenciája
…és a koszorúér-meszesedés közötti összefüggés az általános populációban
BÁRÁNY kebab-, kolbász-, és borda, sült gyökérzöldségekkel, sült birsalmával + sült paprikákkal, lilahagymával és uborkasalátával.
Bárány húst az itthon jól ismert szupermarketekben nem könnyű találni, viszont török hentes üzletekben rendszeres része a kínálatnak, mindennap kapható friss bárány és bárányból készült hústermékek.
A desszert egy étcsokoládés és cukrozatlan szárított gyömbéres brownie volt. Ez egy datolyával édesített recept, mely nem mindenki számára opció (pl. alacsony FODMAP-étrend vagy IR esetén nem ajánlott!) Igen tömény, de nagyon finom brownie lett. Úgyis mondhatjuk, hogy „van benne anyag”!
Míg a brownie továbbra is természetesen élvezeti cikk, tény, hogy könnyen elkészíthető glutén-, tej- vagy épp cukormentes változatban. Sőt, akár magasabb zsír- és alacsonyabb szénhidráttartalommal is. Ha tápióka- vagy rizslisztből sütjük, akkor a hűtés során még egy kevés rezisztens keményítő is képződhet benne. Továbbá sült vagy párolt édesburgonyát is adhatunk a keverékhez.
A vízzel felforralt datolyát összekeverjük a vajjal és botmixerrel pürésítjük. Ehhez a datolyás pasztához keverjük hozzá a kakaóport, a lisztet, a tojást, a gyömbért és a sót, majd egy sütőpapírral bélelt kerek vagy kocka tortaformába öntjük, megszórjuk a tetejét csoki darabokkal és légkeverésen 160 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Ha nincs légkeverésünk, akkor 175 fokon ugyanennyi ideig. Hagyjuk teljesen kihűlni, kockázzuk és tálaljuk.
Egy hőálló tálban, vízgőz felett, felolvasztjuk a vajat és a csokoládét, félretesszük hűlni. Egy tálban 5-6 percig elektromos habverővel felverjük a tojásokat az édesítőszerrel, amíg térfogata legalább kétszeresé nő és világos, krémes állagot kapunk. Ezután lassan hozzácsurgatjuk/összekeverjük az olvasztott csokoládét, a felvert tojásokkal. Végül beleszitáljuk a lisztet, a kakaót és a sót, alaposan elkeverjük. 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és (légkeverésen) 160 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Ha nincs légkeverésünk, akkor 175 fokon ugyanennyi ideig. Hagyjuk teljesen kihűlni, kockázzuk és tálaljuk.
Szakácskönyveink már több webshopban kaphatóak!
https://taplalkozasbeallitas.hu/webshop/
https://nutribalance.hu/termekkategoria/konyvek/
https://paleocentrum.hu/shop_search.php?search=laurien
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!