Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Előadás: Inzulinrezisztencia komplexen, de másképpen.
Természetes módszerek a magas prolaktinszint kezelésére
A prolaktin az agyalapi mirigyben termelődő hormon, amely…
A taurinbevitel összefüggésbe hozható a metabolikus szindróma alacsonyabb kockázatával
Metabolikus szindrómáról akkor beszélhetünk, ha valakinél…
Lágy tojás szardellával
Omega-3, jód, szelén, kalcium, lecitin, A-vitamin, cink és fehérjeforrás
A bőr autofluoreszcenciája
…és a koszorúér-meszesedés közötti összefüggés az általános populációban
A mai ebédem: tojásos ananászos pirított rizs kimchivel.A kimchit fel is lehet vagdosni és belepirítani a rizsbe, ezt nevezik pirított kimchi rizsnek. Azt is nagyon ajánlom, mert isteni finom!
Többen tudjátok, hogy szakács vagyok (Laurien), és akik (remélhetőleg büszke) tulajdonosai valamelyik Táplálkozás-Beállítás szakácskönyvnek azt is tudhatják, hogy a férjem is szakács. Na most, ha két gasztro imádó szakács egy háztartásban él, ott bizony az év minden napjára elegendő, házilag készült kimchi lesz a hűtőben. A legutóbbi eresztés néhány hete készült el és annyi lett, hogy jövő tavaszig biztosan van utánpótlás!
A Három Királyság idején (Kr. u. 220-280) más királyságok is felfigyeltek arra, ahogyan a koreaiak az ételeiket tartósították, innen erednek az első írások a kimchiről. Ebben az időben robbanásszerűen megnőtt a királyságok közötti kereskedelem, ezáltal új zöldségek kerültek Koreába, köztük a napa káposzta, azaz a kínai kel is. Az ezt követő több száz év során minden újfajta zöldség és fűszer érkeztével, újabb és újabb változatok születtek. Az eredeti kimchi retekből készült, mivel helyileg megtermett.
200 évvel ezelőtt körülbelül 100 féle kimchi létezett, mára már több mint 200 fajta kimchi van a piacon. Nemzetközi szinten az egyik legnépszerűbb zöldséges köret lett. A kimchi különféle típusai közé tartozik pl. a kkakdugi (kockára vágott retek kimchi), a mul kimchi (vízi kimcsi) és a chonggak kimchi (lófarok retek kimchi). A különböző típusokat népszerű koreai ételekben is előszeretettel használják, pl. kimchi rizshez, fűszeres sertéshez, kimchi palacsintához és kimchi pörkölthez.
Tulajdonképpen mondhatjuk, hogy ahány ház, annyi kimchi!
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!