Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Előadás: Inzulinrezisztencia komplexen, de másképpen.
Természetes módszerek a magas prolaktinszint kezelésére
A prolaktin az agyalapi mirigyben termelődő hormon, amely…
A taurinbevitel összefüggésbe hozható a metabolikus szindróma alacsonyabb kockázatával
Metabolikus szindrómáról akkor beszélhetünk, ha valakinél…
Lágy tojás szardellával
Omega-3, jód, szelén, kalcium, lecitin, A-vitamin, cink és fehérjeforrás
A bőr autofluoreszcenciája
…és a koszorúér-meszesedés közötti összefüggés az általános populációban
Tippek tápanyagdús reggelihez
Ahogy minden étkezésünknek, a reggelinek is az lenne a célja, hogy tápláljon minket és energiát adjon az előttünk álló naphoz. Logikusnak tűnik, hogy a napunk első étkezése, amivel a „böjtöt” megtörjük, különösen fontos, hogy tápanyagokban gazdag legyen. Hogyan tudjuk ezt elérni 10-20 perc alatt? Kevés előre tervezéssel könnyen kivitelezhető!
Reggelink része lehet egy frissen főzött vagy előző napról maradt főtt gabona (rizs, quinoa, hajdina vagy köles), de a különböző zöldségek (salátafélék, répa, retek, paradicsom, olívabogyó, stb.), sült/párolt gyökérzöldségek (édesburgonya, burgonya, paszternák, tök, stb.) vagy főzőbanán is remek választás lehet.
Frissen főzni gabonát 12-15 perc, főzőbanánt sütni serpenyőben kevesebb, mint 10 perc, a sütőben pedig 15 perc alatt elkészül. A zöldségeket előre felvagdoshatjuk és a hűtőben, dobozokban tárolhatjuk, de persze olyan opciókat is választhatunk, amelyekkel semmi teendő nincsen (olívabogyó, salátafélék, retek, újhagyma, zöldfűszerek, csírák, kovászos uborka, készen kapható előfőzött cékla).
Kis kockákra vagy vékony szeletekre vágott édesburgonyát, burgonyát, tököt vagy répát 10-15 perc alatt megpárolhatunk, vagy kevés zsiradékon serpenyőben készre piríthatunk.
Mellé variálhatjuk akár a tojást, a húsokat (érlelt sonka, szalonna, kolbász), a belsőséget (pl. májpástétom, tőkehalmáj), az érlelt sajtokat (pl. parmezán, pecorino, ételt kecskesajt), és persze a halakat (pl. füstölt makréla, lazac, pisztráng, olívaolajban eltett- vagy ecetes halakat).
Ha lapul a hűtőben, vagy a balkonon zöldfűszer, azt is tépkedjünk rá, a fűszerek kimagasló tápértékkel rendelkeznek és nagyon finomak is! Mellé zöld levelek (pl. rukkola, béni spenót, céklalevél) vagy pár evőkanál Müller Ildi fermentált zöldségéből csak hab a tortán!
Törekedjünk arra, hogy reggelire is teljes értékű és mikrotápanyagokban gazdag ételeket fogyasszunk, a szervezetünk biztosan meghálálja! Nem véletlenül szenteltünk az első két szakácskönyvünkben külön fejezetet a reggeliknek!
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!