Terraflora rendelés

A Terraflora™ egy újfajta széles spektrumú szimbiotikum, amelyet probiotikus talaj- és egyéb baktériumokból, valamint élelmiszer alapú, ősi prebiotikumokból állítottak össze az emésztőrendszeri egészség erőteljes támogatására.

Megrendelés
terraflora

A TERRAFLORA™ korszerű formulája egy dns ellenőrzött törzsekkel rendelkező, garantált potenciájú probiotikum.

A Terraflora™ olyan innovatív baktériumtörzsek kombinációja, mint a Ribospore™ (Bacillus pumilus) és a Bacillus megaterium EM144™. Ezek tudományosan igazolt mikroorganizmusok, amelyek hatékonyan termelnek kiváló biohasznosulású antioxidánsokat és riboflavint, méghozzá pontosan a felszívódás helyén. A riboflavin az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egy esszenciális tápanyaga.

Miért földbaktériumok?

Korai őseink a táplálkozáson és az életmódon keresztül folyamatosan találkoztak az egészséges talajban és a természetes környezetben élő spóra-alapú baktériumokkal. A mai modern, túlfertőtlenített világban ez az alapvető, ám annál fontosabb kapcsolat a természettel szinte teljesen elveszett.

Az emberiség kezdeteitől fogva fogyasztottunk baktériumokat az ételeinken megtapadó földből. Ezek közül sok lehet az egészségünk nélkülözhetetlen része, amint áthaladva a szervezetünkön kiegyensúlyozzák a belső környezetünket.

A HSO, azaz talaj- és felszíni vízforrású probiotikus földbaktériumokkal kapcsolatos kutatások relatíve újak. Ezzel együtt nem kérdés, hogy ezek az organizmusok több ezer éve a táplálkozásunk és a belső környezetünk részét képezték, mára azonban hiányozhatnak bizonyos esszenciális törzsek a bélflóránkból.

A talajban és a kőzetekben a spórákból kialakult mikrobák az állatok (és az ember) emésztőrendszerén belül is csíráznak és a szervezetünkön való áthaladásuk fontos lehet az egészségünkhöz.

Egyre növekvő számú kutatás mutatja ki, hogy a probiotikus talajbaktériumok fontos egészséggel kapcsolatos előnyökkel bírhatnak, segíthetnek például a hasmenésnél, az emésztőrendszeri diszkomfortnál, a hüvely egészségénél, a koleszterin szintnél és az ízületi komfortnál.

Sőt, még a többi probiotikus baktérium megtapadását és hatékonyságát is elősegíthetik az emésztőrendszerben!

Végül pedig, mivel a földbaktériumok képesek spórákat képezni, sokkal tartósabbak, mint az egyéb probiotikus törzsek. Ellen tudnak állni a hőmérsékleti és a nedvességben bekövetkezett változásoknak. És ami a legfontosabb, ellenállnak a gyomorsavnak, és így hatékonyan tudnak megtelepedni a vékonybélben. Más szemszögből nézve ez a „legpaleolitabb” szimbiotikum és természetesen ebből kifolyólag D-laktát mentes is!

A Bacillus subtilisról régóta tudjuk, hogy segít hasmenésnél.

A Bacillus subtilis

  • fogyasztása segíthet „megtisztítani” az emésztőrendszert és egy „új kezdetet” biztosítani.
  • legalább 66 féle olyan anyagot termel, amelyek segítenek kiiktatni a nem kívánt baktériumokat.
  • abban különbözik az egyéb probiotikus baktériumoktól, hogy képes az emésztőrendszert barátságtalan környezetté változtatni a problémás, káros mikrobák széles spektruma számára.
  • nem csak elhárítja a nem kívánt baktériumokat, hanem – laboratóriumi körülmények között igazolhatóan – egy olyan fehérjét termel, amely segíthet kedvezőtlen feltételeket létrehozni az olyan gombák, mint pl. a Candida albicans számára.
  • egy másik előnye, hogy egy nattokináz nevű, nagy hatékonyságú enzimet termel, ami segít az akadálytalan véráramlásban.
Humán vizsgálatokban igazolták az immunrendszert támogató hatásait is:
  • A Nemzetközi Immunfarmakológiai Szaklap közölte, hogy amikor egészséges felnőttek B. subtilis táplálék kiegészítőt szedtek, az megnövelte a keringő limfociták aktív markereit.
  • Egy száz fős, 60 és 74 év közötti idős ember részvételével történt klinikai vizsgálat kimutatta, hogy a B. subtilisnak lehet immuerősítő hatása is. Annál az alcsoportnál, akik szedték, jelentős immunválasz javulás volt tapasztalható és feltűnően egészségesek voltak télen.
Klinikai vizsgálatokban kimutatták, hogy a Bacillus coagulans segíti a zökkenőmentes emésztést:

@ A B. coagulanst 1915-ben fedezték fel, amikor a sűrített tej rejtélyes módon megalvadt. A B. coagulans egy tejsavat termelő baktérium, először tévesen egy kategóriába sorolták az egyéb tejsav-baktériumokkal és Lactobacillus sporogenesnek nevezték el.

@ A B. coagulans és a B. subtilis kitűnő párost alkotnak, együtt elősegítik a hasznos mikrobák szaporodását és a nem kívánt baktériumok számának csökkenését. A B. subtilishoz hasonlóan, a B. coagulans szintén termel a kártékony baktériumok szaporodását gátló fehérjéket.

A tejsav-termelés szintén távol tart az emésztőrendszertől bizonyos nem kívánatos mikrobákat. Az esetleges aggodalmak megnyugtatására, a B. coagulans csak L-laktát izomereket termel, amelyek nincsenek összefüggésben a D-laktát acidózissal. A B. coagulans azokat a fajta rövidláncú zsírsavakat alkotja, amelyeket imádnak a probiotikus baktériumok. Néhány vizsgálat szerint 20%-30%-al képes megnövelni az egyéb probiotikumok hatékonyságát!

Ez bármilyen problémás emésztőrendszer számára jó hír lehet:
  • Egy gyerekekkel készült klinikai vizsgálatban a B. coagulans segített az antibiotikus kezelés okozta hasmenés időtartamának csökkentésében és a placebo csoporthoz képest felére csökkentette a hasmenéses problémák kialakulásának kockázatát.
  • Egy másik, 30 résztvevővel készült, dupla vak, placebo kontrollált vizsgálatban a kutatók azt találták, hogy a B. coagulans nagyszerű eredményeket hozott. A résztvevőket két csoportra osztották és mindkét csoport antibiotikumot kapott. Csak az egyik csoport kapott B. coagulanst. 15 nappal később a B. coagulanst szedő csoportnál nem volt hasfájás és lényegesen kevesebb puffadást és hasmenést tapasztaltak.
  • Egyéb vizsgálatok kapcsolatba hozták a B. coagulanst a hasi fájdalmak és a puffadás csökkentésével, az egészséges koleszterin szint támogatásával, az immunválasz megerősítésével, a hüvely és az ízületek egészségének fenntartásával, az egészséges fogakkal, és a jobb emésztéssel is!
60 db-os kiszerelés

Probiotikus BIO-komplex – 1 milliárdos csíraszám

– Ribospore ™ (Bacillus pumilus)
– Bacillus megaterium EM144 ™
– Bacillus subtilis
– Bacillus clausii
– Bacillus coagulans
Prebiotikus BIO-komplex -850 mg hatóanyag
– Élelmi rostok
– Reishi kivonat (Ganoderma lucidum) *
– Vadon betakarított Chaga kivonat (Inotus Obliquus) *
– Vadon betakarított Nova Scotia algakivonat (Fucus vesiculosus) *
– Vadon betakarított patagóniai wakame kivonat (Undaria pinnatifida) *
– Huminsavak/Fulvosavak
Egyéb összetevők: növényi cellulóz (kapszula)
* ökológiai gazdálkodásból

Két Terraflora™ termékváltozatunk
Források:

Samb-Ba B et al. MALDI-TOF identification of the human Gut microbiome in people with and without diarrhea in Senegal. PLoS One. 2014 May 1;9(5):e87419.

Jurenka JS. Bacillus coagulans: Monograph. Altern Med Rev 2012;17:76-81.

Hong, H. A. et al. The use of bacterial spore formers as probiotics. FEMS Microbiology Reviews, 2005. 29: 813–835.

Lefevre M et al. Safety assessment of Bacillus subtilis CU1 for use as a probiotic in humans.Regul Toxicol Pharmacol. 2017 Feb;83:54-65.

Endres JR et al. Safety assessment of a proprietary preparation of a novel Probiotic, Bacillus coagulans, as a food ingredient. Food and Chemical Toxicology. 2009;47(6):1231-1238.

Oggioni MR et al, Recurrent Septicemia in an Immunocompromised Patient Due to Probiotic Strains of Bacillus subtilus. J. Clin. Microbiol. January 1998 36:1 325-326

Tabbene O et al, Anti-candida effect of bacillomycin D-like lipopeptides from Bacillus subtilis B38.FEMS Microbiol Lett. 2011 Mar;316(2):108-14.

Weng Y et al. Nattokinase: An Oral Antithrombotic Agent for the Prevention of Cardiovascular Disease. Int. J. Mol. Sci. 2017. 18(3), 523.

Manoj SA et al. Novel insight on probiotic Bacillus subtilis: Mechanism of action and clinical applications. Journal of Current Research In Scientific Medicine. 2016. 2(2), 65-72.

Lefevre M et al. Probiotic strain Bacillus subtilis CU1 stimulates immune system of elderly during common infectious disease period: a randomized, double-blind placebo-controlled study. Immunity & Ageing : I & A. 2015;12:24.

Ki-Jong Rhee et al. Role of Commensal Bacteria in Development of Gut-Associated Lymphoid Tissues and Preimmune Antibody Repertoire. The Journal of Immunology. January 15, 2004, 172 (2) 1118-1124

Mazzoli A et al. Bacillus megaterium SF185 spores exert protective effects against oxidative stress in vivo and in vitro. Sci Rep. 2019 Aug 19;9(1):12082.

La Rosa, M. et al. Prevention of antibiotic-associated diarrhea with Lactobacillus sporogenes and fructo-oligosaccharides in children. Minerva Pediatr. 2003. 55, 447–452.

Khalighi AR et al. Evaluating the efficacy of probiotic on treatment in patients with small intestinal bacterial overgrowth (SIBO) – A pilot study. The Indian Journal of Medical Research. 2014;140(5):604-608.

Olvass tovább +

Terraflora
Rendelje meg most, az alábbi gombra kattintva!

Megrendelés

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!