Természetes ételek

Természetes ételek
2015.03.01.
Reméljük, hogy nem vagyunk egyedül azokkal, akik valódi megoldásokat keresnek például arra, hogy milyen minőségű táplálék kerül az asztalukra… idény jellegű, kemikáliáktól mentes és tápanyagokban gazdag… Netán Téged is foglalkoztat az, hogy miként juthatsz vegyszermentesen és felelősségteljesen előállított táplálékokhoz (például zöldségekhez vagy fűszernövényekhez, esetleg biotojáshoz)?

Mert engem érdekel, és nemcsak azért, mert a nagyszüleim is kertészkedéssel foglalkoztak és végigéltem a nagyvárosokat körülvevő, élelmiszer-termelő falvak lassú agonizációját… hanem azért is, mert már nem csak az egészségünk a tét, hanem a jövő generációinak biztonsága is: a biztonságos és méltányos élelmiszer-termelés és ellátás. A talajok tápanyagainak csökkenése a nagyüzemi és ipari módszerekkel végzett élelmiszer-előállítás esetében legtöbbünk számára világos, ezzel bombáznak minket minden „vitamin-árus fórumon”.  Csak a kínált megoldások hagynak maguk után ordas hiányosságokat: „edd csak tovább a marokkói paprikát, itt van mellé egy kis távol-keleti mikka-makka”…nekem ez kevés, nagyon kevés… Mi más megoldásokban gondolkozunk és ez alkalommal, reméljük, hogy lesz, aki velünk tart.

A kisebb, felelős gazdaságok, biotermelők, családi kertészetek, megfelelően ápolt és gyógyított termőterületeinek esetében nem következnek be tápanyag-csökkenések és képesek kiváló minőségű táplálékokat előállítani, ezért KELL ŐKET TÁMOGATNI ÉS SZÁMUKAT NÖVELNI A KÖZELJÖVŐBEN. Ez csodálatos hazánk egyik kompetenciája is egyben… Számos kezdeményezés megfelelően kezeli már ezt a kihívást: Papp Zoltán barátom az egyik hazai képviselője mindennek. HITELES ÉS ELKÖTELEZETT, ezért szeretnénk mi is segíteni törekvéseit.

Törekedjünk hát közösen a megfelelő és hosszú távú megoldásokra… együtt és összefogásban! Ha szívesen járulnál Te is hozzá az egészséges élelemtermelés eme ősi-modern módszerének meghonosításához, és hogy mielőbb a kezébe adhassuk a hazai közösségeknek is az örömteli, tiszta kiskerti gazdálkodás ezen egyszerű és természetes módszerét, akkor kérünk, támogasd ezt a kezdeményezést annyival, amennyivel szívesen segítesz!

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!