Ünnepi 3-as FREYAGENA csomag

 

A CSOMAG TARTALMA:
  • 1 db AJÁNDÉK Freyagena – Prebio-C3.6: C-vitamin komplex érzékeny gyomor és emésztő rendszer számára
  • 1 db Freyagena – Arabino-X immuno: a bélflóra szelektív támogatásának jövője.
  • 1 db Freyagena – Bio-immunorost-komplex: a belek egyensúlyának és stabilitásának őre. 

 

Részletes termékleírások alább…

 

Kiszállítás: 2-5 munkanap – DPD – 990 Ft.

14 .900 Ft

Elfogyott

LEGÚJABB FEJLESZTÉSŰ TERMÉKÜNK! PREBIO-C3.6
Prebio-C3.6

A komplex Prebio-C3.6 nátrium-aszkorbátot tartalmaz, mely nem savas, nem keserű, teljesen elreagáltatott kristályos por. Gyógyszerészeti felhasználása nem újkeletű, mivel vízben remekül oldódó C-vitamint és nátriumot tartalmaz.

A nátrium-aszkorbátot úgy állítják elő, hogy az L-aszkorbinsavat „házasítják” természetes nátrium-hidrogén-karbonáttal, így savközömbös nátrium-aszkorbát kapunk. Ez teszi a Prebio-C3.6 komplexet kiválóan alkalmassá C-vitamin pótlására anélkül, hogy refluxot vagy gyomorégést okozna. A Prebio-C3.6 ideális tehát azok számára, akik érzékeny emésztés esetén is nagyobb dózisú C-vitaminforrást keresnek, egy adag 700 mg tiszta C-vitamint és 100 mg nátriumot biztosít.

A C-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, az idegrendszer és
az immunrendszer normál működéséhez, valamint fokozza a vas felszívódását. Szent-Györgyi Albert hazájában nem is szükséges tovább ecsetelnünk a C-vitamin jelentőségét…

ROSTOK

A megfelelő rostok komplexen járulnak hozzá egészségünk megőrzéséhez, sajnálatos módon a hazai rostfogyasztásjelentősen elmarad az ajánlásoktól. A termék összetevőit a Táplálkozás-Beállítás szakmai támogatásával és ajánlásával választottuk ki, a rendelkezésre álló legfrissebb élelmiszertudományi kutatásokat figyelembe véve. Termékünk-be a BioAktív-IR-rostkomplexben is régóta sikerrel alkalmazott acacia senegal (más néven gumiarábikum vagy arab-mézga) és magas pektintartalmú almarost került felhasználásra elismert európai beszállítókról, kompromisszumok nélkül. Alma(héj)rostunk magas minőségét tükrözi a rost kellemes, friss „almás” íze is.

ACEROLA- ÉS HERNYÓGOMBA (CORDYCEPS)-KIVONATOK

Az acerola más néven barbadoszi cseresznye; piros csonthéjas gyümölcs. Természetes C-vitamin-tartalmát nagymértékben befolyásolják az élőhelyi, termesztési és genetikai paraméterek, azonban csak kevés olyan növény van, amely több C-vitamint tartalmazhat, mint az acerola. A Prebio-C3.6 komplexben található acerola-kivonat C-vitaminra sztandardizált, emellett karotinoidok és bioflavonoidok forrása is. A Cordyceps a keleti országok egyik legkeresettebb gyógynövény-gombája, fogyasztása már-már státuszszimbólum. Termékünkbe magas hatóanyag-tartalma mellett úgynevezett adaptogén hatása miatt került, de számos fitokémiai vegyületet tartalmaz, mint például poliszacharidokat, terpéneket és flavonoidokat; így szinergiát alkot mind a C-vitaminnal, mind magával az acerola-kivonattal.

Összetevők:

almarost, gumiarábikum* (100% acacia senegal), nátrium-aszkorbát, acerola-kivonat,
cordyceps sinensis-kivonat (hernyógomba) * Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból (DE-ÖKO-005; Ecocert IMO GmbH).

BIO-IMMUNO ROSTKOMPLEX

Emésztőrendszerünknek különféle, megfelelő rostokra van szüksége az egyensúly fenntartásához.

Freyagena – Bio-immunorost-komplex: a belek egyensúlyának és stabilitásának őre

A termék összetevőit a GAL és a Táplálkozás-BeállításTM szakmai támogatásával és ajánlásával választottuk ki, a rendelkezésre álló legfrissebb orvos- és élelmiszerbiológiai kutatások figyelembe vételével. További különlegesség, hogy az elfogyasztott prebiotikus rostok segítségével bélbaktériumaink úgynevezett rövid láncú zsírsavakat (SCFA) állítanak elő, melyek figyelemre méltó módon javítják egészségünket. Termékünkben felhasznált szenegáli acacia (arabmézga) elsősorban a Lactobacillus, a részben hidrolizált guar pedig a Bifidus törzseket táplálja.
A gondosan összeállított keverék esetében nagyon fontos még hangsúlyozni, hogy más termékekkel ellentétben (mint például az inulin és egyéb oldható rostok) a fermentáció lassan és kíméletesen zajlik a bélben, így szinte teljesen elkerülhető a kellemetlen puffadás vagy egyéb emésztési panasz megjelenése. A Bio-immunrost-komplex összetevői a legideálisabb prebiotikus rostszálakat tartalmazza, melyek előkelő résztvevői a jövő mikrobiom kutatásainak.
Szakmai céljaink fényében a rostkomplex teljes mértékben alkalmas alacsony FODMAP-, (neuro-)autoimmun vagy kis mennyiségben SIBO étrendekben történő alkalmazásra, valamint allergizáló összetevőt sem tartalmaz és akár a legmagasabb gyógyszeripari követelményeknek is megfelelne.

* EFSA által hivatalosan engedélyezett állítások (Regulation (EC) No 1924/2006)

Fogyasztási javaslat:
napi 2 x 3-4 gramm (púpos teáskanálnyi) adag folyadékkal elkeverve. Bizonyos esetekben 4-5 teáskanál is használható, hiszen nagyobb dózisok is jól tolerálhatóak. Ideális dózisa egyénileg 4-16 gramm közötti; két részre osztva. Gyermekeknek testsúly-arányosan. Egyszerű és komplex megoldást kínál a szelektív rostbevitel növelésére. Könnyen feloldódik, miközben megtartja eredeti rosttartalmát. Adott esetben Galactooligoszacharidokkal (pl. Bimuno) is remekül kombinálható.

Összetevők:
100% Sunfiber® részben hidrolizált guargumi, arabmézga (acacai senegal – gumiarábikum) keveréke.

Nettó tömeg: 400 g

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

 


Az elmúlt évek során szakmai érdeklődésünk a vízoldékony rostok egy bizonyos csoportjára irányult: az úgynevezett szelektív rostokra. Alapvetően két rostcsoportot különböztetünk meg: az imént említett vízoldékony rostokat és az úgynevezett vízben nem oldható rostokat (mint például a korpa). Egy sor tudományos bizonyíték utal arra, hogy a megfelelő rostbevitel nagyon egészséges az emésztőrendszer (és az immunrendszer) számára, hiszen bélbaktériumainknak kiegyensúlyozott forrásokra van szükségük.

A „vízoldékony rostok” megfogalmazás azt jelenti, hogy az elfogyasztott rostok a „barátságos”, más néven probiotikus vagy kooperatív hatású bélbaktériumokat táplálják. Ezek a baktériumok pedig támogatják az emésztés folyamatát, segítik a tápanyagok felszabadulását az ételekből, valamint ők maguk is előállítanak bizonyos tápanyagokat (B-vitaminok, K-vitaminok, rövid szénláncú zsírsavak). Mindezeken túl védik a beleket a veszélyesebbnek tekinthető úgynevezett opportunista vagy patogén kórokozóktól is, ezáltal támogatva immunrendszerünk működését. A vízoldékony rostokon belül is megkülönböztetünk számos alcsoportot, többek között például az alacsony FODMAP-étrend kategóriái szerint (ez esetben például az inulin sokaknak okozhat konkrét emésztési panaszokat; nem minden esetben ideális, mert nem kellően szelektív).

A ”megfelelően szelektív rost” mint megfogalmazás azt takarja, hogy ezek az elfogyasztott rostszálak szinte kizárólag a „barátságos”, azaz probiotikus baktériumtörzseket táplálják. Szakmai nézőpontunk szerint ez a tulajdonság mindenféleképpen figyelemreméltó és nagyon fontos az egészségmegőrzés szempontjából számos területen: immunológia, gasztroenterológia, belgyógyászat, stb. A bél egy anaerob környezet, azaz nincsen jelen benne oxigén. Az oxigén hiánya arra kényszeríti bélbaktériumainkat, hogy saját oxigénnel rendelkező szénhidrátokat (azaz vízben oldható rostokat) használjanak. A szénhidrátok erjesztésének melléktermékeként a baktériumok ezáltal többek között rövid szénláncú zsírokat (short chain fatty acid – SCFA) hoznak létre: ilyen például a butirát (vajsav) vagy az acetát. Egy rostforrás tehát akkor tekinthető szelektívnek, hogy ha ezen rövid szénláncú zsírsavak termeléséhez bizonyítottan hozzájárul. Ezen zsírsavak be is kerülnek a szervezetünkbe, illetve energiaforrásul szolgálnak a bélrendszer más részeinek. Ideális körülmények között a rövid szénláncú zsírsavak a test kalóriaigényének akár hét-nyolc százalékát is fedezhetik.
Jelenlegi tudományos ismereteink szerint nagyon kevés olyan rostforrás ismert, melyek valóban szelektíven (azaz célzottan és elsődlegesen) ezeket a bélbaktériumokat táplálják (miközben a panaszokat kiváltókat nem táplálák). A Freyagena „Bio-immunorost-komplex”-ben ebből a néhány, rendelkezésre álló alternatívából választottunk kettőt és kombináltuk egyedülálló módon.

Néhány példa arra, hogy a rövid szénláncú zsírsavak milyen sokféleképpen javíthatják egészségünket:

  • megelőzik az elhízást
  • képesek regenerálni a beleket
  • javítják a bélfal épségét
  • enyhítik a székrekedést
  • gyulladáscsökkentő hatásúak
  • előnyösek szív- és érrendszeri, valamint idegrendszeri szempontból

Szabadalmaztatott, vízben oldódó rostokat tartalmazó termékünk túl azon, hogy támogatja az egészséges immunrendszer fenntartását:
hozzájárul a normál vércukorszint és testsúly kialakításához, emellett természetesen elsősorban a
bélrendszer egyensúlyának megőrzését célozza igen komplex módon (bélflóra felépítése, bélfal épsége, rendszeres bélmozgás).

A megfelelő rostok igen komplexen járulnak hozzá egészségünk fenntartásához. Az egészséges táplálkozás részeként a prebiotikumok szinergikusan és szelektíven táplálják a probiotikus baktériumtörzseket (például lactobacillusok és bifidobaktériumok).

Immunológiai hatások:
A megfelelően megválasztott és helyesen alkalmazott pre- és probiotikumok az immunrendszerünk egyensúlyának fenntartását is célozzák (mind celluláris, mind humorális oldalon). A közelmúltban végzett vizsgálatok kimutatták, hogy a különböző élelmiszer-összetevők (köztük a prebiotikus rostszálak) befolyásolják az immunválaszt. Ezek az összetevők különböző immunsejtekre hatnak, hatásuk pedig a bél immunrendszerén és bizonyos esetekben a bél mikroflóráján keresztül történik. Néhány ilyen összetevő erősíti az immunválaszt (Th-1 fehérvérsejtek), ami jobb (fertőzések elleni) védekezéshez vezet; míg mások gátolják az immunválaszt (Th-2 fehérvérsejtek), ezáltal megelőzik vagy mérséklik például az allergiás és/vagy gyulladásos reakciókat, valamint szabolyázzok a bélgombák aktivitását.

Sunfiber® szabadalmaztatott, részben hidrolizált guargumi és ökológiai minősítésű arabmézga (acacai senegal – gumiarábikum)

A gondosan kiválasztott szelektív rostforrásokon belül a termék egy részről szenegáli akáciát tartalmaz. Más néven gumiarábikum vagy arabmézga az élelmiszeriparban egy régóta használt étkezési rost, azonban egyre több tanulmány áll rendelkezésünkre arról, hogy jelentős prebiotikus tulajdonságokkal is rendelkezik, így remek és igen biztonságos alternatíva a probiotikus baktériumok populációinak növelésére. A British Journal of Nutrition egyik tanulmánya kimutatta, hogy a gumiarábikum ilyen formájú étrendi kiegészítése hatékonyan növelte a „barátságos baktériumok” számát, különös tekintettel a Lactobacillus acidophilus baktériumra, melyhez már önmagában is nagyon jelentős és igen pozitív immunológiai hatásokat kötünk (többek között nőgyógyászati területeken). Nemzetközi hírű német beszállítónk ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagot biztosít számunkra (ennek száma: DE-ÖKO-005; DE-2017-144877-666558-E)

A rostkomplex másik összetevője a szabadalmaztatott SunFiber® márkanévre hallgató részben hidrolizált guargumi. A guargumi hidrolizációja egy kontrollált, természetes enzimekkel végrehajtott folyamat, amely előzetesen felbontja az alapanyagot kisebb egységekre és így egy sokkal szelektívebb, azaz könnyebben emészthető rostszálacska keletkezik. A részben hidrolizált guargumi ebből kifolyólag jelentős mértékben jobban emészthető, ami azt eredményezi, hogy a termék szinte semmilyen emésztési problémát nem okoz, megtartva a szelektív rostok minden előnyös tulajdonságát. A SunFiber® rost és a termékünkben használt szenegáli akácia az ausztrál Monash University alacsony FODMAP-étrendi tanusítványával is rendelkezik.

A gondosan összeállított keverék esetében nagyon fontos újra hangsúlyozni, hogy más termékekkel ellentétben (mint például az inulin és egyéb oldható rostok) a fermentáció lassan és kíméletesen zajlik a bélben, így szinte teljesen elkerülhető a kellemetlen puffadás vagy egyéb emésztési panasz megjelenése. A Bio-immunrost komplex összetevői a legideálisabb prebiotikus rostszálakat közül azt a kettőt tartalmazza, melyek már most is előkelő résztvevői a jövő mikrobiom kutatásainak.
Szakmai céljaink fényében a rostkomplex teljes mértékben alkalmas az alacsony FODMAP-étrenden túl, SCD-, (neuro-)autoimmun vagy SIBO étrendekben történő alkalmazásra is, emellett teljesen hypoallergén (minden más összetveőtől mentes).

Az ideális mennyiségű rostbevitel meghatározása

A rendelkezésünkre álló tudományos információk szerint szervezetünk egy bizonyos mennyiségű (azaz se túl kevés, se túl sok) rostbevitel mellett működik megfelelőképpen, ezen belül a megfelelő rostforrások megválasztása viszont kritikus szerepet tölthet be. Az emberi anyatej például nagy mennyiségben tartalmaz speciális rostokat (galakto-oligoszacharidok – GOS formájában. Valószínűleg ez a legszelektívebb rost az emberi bélflóra tekintetében). Ezek az anyatejben lévő rostok kritikusak a fejlődő szervezet emésztőrendszere, valamint immunrendszere szempontjából is. Ha az anyatej rosttartalmát tekintenénk referenciaként az optimális rostbevitel mértékének meghatározásához, akkor körülbelül három és fél kilógrammnyi növényt kellene később elfogyasztanunk minden nap ennek a rostbevitelnek az eléréséhez: mindez körülbelül 60-80 grammnyi rostot biztosítana egy adott napon. Természtesen különböző népcsoportok rostbevitele is igen nagy mértékben különbözik, emellett evolúciós nézőpontokból is hatalmas különbségek figyelhetők meg. A legtöbb növényi eredetű étel (mint elsődleges rostforrások) körülbelül fél kilógrammonként összesen 8-20 gramm rostot tartalmaz.
A hazai lakosság rostfogyasztása 10-15 g/nap, melyet a közegészségügyi ajánlások szerint is minimum a duplájára, azaz napi 20-30 grammra kellene emelni (vízben oldható és oldhatatlan rostok formájában).

Érdekesség:

A Harvard Egyetem egyik antropológuscsoportja szerint a kalóriában, azaz keményítőben gazdag gumók indították el az emberi agy növekedését az evolúció során. Azzal érvelnek, hogy az éghajlat akkoriban szárazra fordult, így a gyümölcsök és az olajos magvak mennyisége mellett valószínűleg bizonyos zsákmányállatok száma is jelentősen csökkent. A keményítőtartalmú gumókat viszont (melyek mind a mai napig bőségesen teremnek a világ különböző részein) szinte biztosan nem érintették az éghajlati változások. Ezzel az elmélettel természetesen nem ért mindenki egyet, azonban egyértelmű bizonyítékok vannak arra, hogy már másfél millió évvel ezelőtt az emberi fosszíliák mellett gumók sütésére utaló anyagokat találtak. Az elmélet táplálkozástudományi szempontból azért is érdekes, mert – túl azon, hogy hő hatására a nehezebben emészthető szénhidrátok könnyen felszívódó kalóriával alakulnak – bizonyított, hogy a keményítő tartalmú ételek számos olyan természetes módon előforduló összetevőt tartalmaznak, amelyek az előbb említett szelektív rostok és rövid szénláncú zsírsavakon belül összefüggésbe hozhatók az emberi agy fejlődéséval. A rezisztens keményítők olyan keményítőforrások, amelyeket az emberi emésztőenzimek nem képesek feldolgozni – ellentétben a bélbaktériumokkal (így tulajdonképpen speciális rostoknak tekinthetők). Érdekes módon rezisztens keményítőforrások minden keményítős ételben képződnek főzés és lehűtés hatására (a főzés a keményítőt könnyebben emészthetővé teszi, a lehülés után viszont rostok képződnek).

Rostkomplexünk elősegíti a rendszeres bélmozgást, támogatja a teljes emésztőtraktus egészségét, segíthet a testsúly csökkentésében az éhségérzet mérséklésén keresztül. A rostok emellett segítenek csökkenteni a glikémiás választ anélkül, hogy befolyásolnák az alapvető tápanyagok vagy ásványi anyagok felszívódását.
Bio-immunrost komplexünk egy természetes, íztelen porkeverék, mely így egyszerűen szinte bármilyen folyadékba belekeverhető anélkül, hogy annak ízét jelentős mértékben befolyásolna. Igen jól tolerálható, általában egyáltalán nem okoz semmilyen emésztőrendszeri panaszt, így folyamatos használatra terveztük.

Arabino-X-immunorost-komplex
A bélflóra szelektív támogatásának jövője.

„Évek óta szerettem volna idehaza is felhasználni a ResistAid® arabinogalaktánt, mert nekem számos okból ez vált be a legjobban. Semmiféle kompromisszumot nem vállaltunk ezzel a termékkel.” – Bartha Ákos, Táplálkozás-Beállítás™ (az Alacsony FODMAP-étrend című könyv társszerzője)

A termék prémium minőségű, sok tekintetben unikális és a maga nemében abszolút különleges összetevőit a Táplálkozás-Beállítás™ szakmai támogatásával és ajánlásával választottuk ki, a rendelkezésre álló legfrissebb orvos- és élelmiszertudományi kutatásokat figyelembe véve. Ezáltal Közép-kelet-Európa egyedülálló és előremutató rostkeveréke jött létre. Termékünkben felhasznált szenegáli acacia (gumiarábikum) ökológiai gazdálkodásból származik (bio). A gumiarábikum és a ResistAid® arabinogalaktán is a bélflóra diverzitását, azaz sokszínűségét és egyensúlyát táplálja.

A keveréket ez alkalommal is gondosan állítottuk össze annak érdekében, hogy más termékekkel ellentétben (mint például az inulin) szinte teljesen elkerülhető legyen a kellemetlen puffadás vagy egyéb emésztési panasz megjelenése.

A ResistAid® arabinogalaktán számos szempontból is a rostok csúcskategóriáját képviseli: egy természetes, vízgőzalapú, szabadalmaztatott eljárással vonják ki vadon termő vörösfenyőkből, amelyek Észak-Amerikában bőségesen, fenntartható módon teremnek. Alapanyagunk ráadásul nemcsak egy vízben oldódó rost, hanem bioaktív polifenolos flavonoidokat tárháza is, ezáltal antioxidáns tulajdonságokkal bír. A kapott végtermék ezáltal tiszta és szerkezetében változatlan, teljesen egyedülálló hatóanyag-komplex marad.

 

A Resist Aid® arabinogalaktán a 2014-es VitaFood Expón innovációs díjat nyert, mely felgyorsította az EU-s megjelenését is (habár egy nagyon drága alapanyag). Célunk, hogy segítségével ötvözzük egy új összetevő lehetőségeit a tradicionális bölcsességek előnyeivel. Kutatások igazolják, hogy alkalmazása pozitívan befolyásolja a természetes ölősejtek (NK sejtek) aktivitását és a nagy falósejtek (makrofágok) mennyiségét. Alkalmazása mellett növekszik az össz-fehérvérsejtszám és javul az immunválasz, valamint az immuntolerancia is. Mindezen tulajdonságok mellett a Resist Aid® természetes polifenolokat, az oxidativ stressz leküzdésében segítséget nyújtó “színanyagokat”, pontosabban kvercetint és taxifolint is tartalmaz. A színanyagok jótékony hatása közismert, immunomuduláns és gyulladáscsökkentő hatásaik mellett a szervezetben található szabadgyökök megkötésében, a káros oxidatív folyamatok csökkentésében segítenek. A flavonoidok más antioxidánsok, például a szelén, E- és C- vitaminok élettani hatásait is fokozhatják, mivel szinergiát alkotnak. Az érrendszer kapcsán is preventív jelleggel alkalmazhatók.

Az Arabino-X-immuno ráadásul egy már-máz íztelen, remekül oldódó por: könnyen keverhető vízhez vagy növényi italokhoz, tehát ideális kiegészítő mind felnőttek, mind gyermekek számára. A vörösfenyő-arabinogalaktán tehát fontos immuntámogató tulajdonságokkal rendelkezik, és egyben kiváló rostforrás. Prebiotikumként növeli a vastagbélben a hasznos baktériumok számát, emellett nem csak emésztésügyileg érdemes alkalmazni.

Érdemes C-vitaminok mellé, illetve mindenféle emésztési panasz kapcsán is: GERD (reflux), IBS, IBD, funkcionális emésztési zavarok (ilyen az ekcéma is), elsősorban viszont akkor:

— ha gyakrabban kapunk el különböző fertőzéses jellegű (pl. kifejezetten vírusos) betegségeket.

— ha meg akarjuk előzni a szezonális megbetegedéseket (pl. influenza és más, felső légúti panaszok).

— ha gyulladásos bélbetegségek (pl. IBD) jelei mutatkoznak.

 

Szakmai céljaink fényében ez a rostkomplexünk is teljes mértékben alkalmas alacsony FODMAP-, AIP, ketogén (vagy kipróbálásra SCD és SIBO) étrendekben történő alkalmazásra, valamint allergizáló összetevőt sem tartalmaz.
Alkalmazása:

Reggel 1 nagy adag (6 gramm) vagy napi 2 x 3-4 gramm (púpos teáskanálnyi adag) folyadékkal elkeverve. Ennél nagyobb dózisok is jól tolerálhatóak. Kutatások szerinti ideális dózisa egyénileg 6-12 gramm. Gyermekeknek testsúly-arányosan (3-10 év között általában fél adagnyi).

Aktív összetevők:

Gumiarábikum* (100% acacai senegal – arabmézga) és ResistAid® arabinogalaktán keveréke.

*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból (DE-ÖKO-005; Ecocert IMO GmbH).

Olvass tovább +

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!