Tengeriekből pad thai

Tengeriekből pad thai
2021.02.02.
Tengergyümölcsei pad thai (mérsékelt anyagcsere-profil).
 
  1. A rizstésztát pár percre forró vízben áztattam, majd leszűrtem, félretettem.
  2. Ízlés szerint zöldségeket összevágunk (pl. spenót, brokkoli, cukkini, sárgarépa, hagyma, fokhagyma, karfiol, pak choy, kínai kel stb.) (- lehet alacsony FODMAP-étrend szerint is válogatni)
  3. Kókuszzsíron megpirítottam a zöldségeket, hozzá kevertem a rizstésztát is és néhány perc alatt összepirítottam.
  4. A tengergyümölcseit egy külön serpenyőben kevés vajon vagy kókuszzsíron, lime lével meglocsolva készítettem el, majd belekevertem a zöldséges tésztába. Ízlés szerint pl. teriyaki szósszal, vagy curry szósszal ízesíthető.
  5. Friss korianderrel megszórva fogyasztottuk (aki nem szereti a koriandert, annak ajánlom pl. a thai bazsalikomot, snidlinget vagy újhagyma zöldjét).
 
Szép napot kívánunk!
 

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!