Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
MeNŐpauza – Tedd menővé a változókort!
Rés a pajzson 2024 – éves, nagy pajzsmirigy előadásunk
Étrendi szokások a termékenység fokozásához
Bizonyos táplálkozási szokások segíthetnek a termékenység fokozásában…
Freyagena Microbe R-GUT
A megfelelő immunitás nukleotidokkal történő támogatása…
Mitokondriumok funkcióvesztése súlyos elhízásban
Az elhízás belső anyagcsere-rendellenességekkel is összefügg…
A krónikus mozgásszervi fájdalom felgyorsíthatja az agy öregedését
Krónikus izom-csontrendszeri fájdalomban szenvedő egyéneknél nagyobb az agy öregedésének kockázata…
Tápláló belsőségek
A belsőségek rendkívül táplálóak. Minden bizonnyal legnépszerűbb közülük a máj – mely nem csak magas vastartalma miatt fontos.
Például 100 grammnyi adag borjúmáj nagyjából 6-7 mg vasat, azaz a napi javasolt mennyiség jelentős részét tartalmazza (F).
A máj magas fehérjetartalmú, valamint gazdag B-vitaminokban, rézben és szelénben – többek között.
A máj az A-vitaminnak (retinol, nem béta-karotin) is különösen kiváló forrása.
Ráadásul a belsőségek a kolin legjobb forrásai közé tartoznak, amely tápanyag az agyunk és májunk egészsége szempontjából ugyancsak fontos- és amelyből sokan nem viszünk be eleget (F).
Forrás:
https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html…
Nutrients. 2018 Oct 16;10(10):1513.Dietary Choline Intake: Current State of Knowledge Across the Life CycleAlejandra M. Wiedeman et al.
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!