Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2023.12.08.
Speciális emésztőrendszeri és kapcsolódó táplálkozástudományi fórumest
Saláta főtt quinoával
A tavasz elérkeztével egyre színesebbek a piacok standjai…
Szuperfood: koriander
A koriander javítja az IBS, különböző szív- és érrendszeri betegségek kockázati tényezőit…
Endometriózis esetén javasolt étrendi alapok
Egyes étrendi változtatások segíthetnek az endometriózis tüneteinek enyhítésében…
Az autoimmun betegségek megelőzése
D-vitamin és Omega-3 kiegészítőkkel kapcsolatos új megállapítások…
Ügyfeleinknek és olvasóinknak már valószínűleg nem okoz meglepetést, hogy a képen látható két étel, REGGELI. Mégpedig az elmúlt két nap első étkezése. Ez sokaknak nem jutna eszébe.
Rohanó világunkban a „reggelire elfogadható ételek” valamiért redukálódtak a sós és édes péksütikre, a szendvicsekre, a gabonapehely és tej/joghurt kombókra, palacsintára, gofrira, stb… Gyorsan, olcsón (gyakran nem is olyan olcsón) és minél egyszerűbben, na de mi ennek az ára?
Éveket leélni úgy, hogy nap mint nap gyorsan felszívódó, ultrafeldolgozott szénhidrátot, tejterméket, hidrogénezett növényi olajokat és/vagy cukrot tartalmazó dolgokat eszünk reggelire (és néha ebédre, meg aztán vacsora után is egy kicsit) vezet odáig, hogy kb. 2,6 millió magyar ember él valamilyen krónikus betegséggel (pl. 2-es típusú cukorbetegség, szezonális allergiák, inzulinrezisztencia, szív-és érrendszeri betegségek, IBS/IBD, stb.) Elég csak az ismerősi vagy családi körben szétnézni…
http://www.neak.gov.hu/felso_menu/szakmai_oldalak/koronavirus_szakmai_tajekoztatas/kapcsolodo_adatok/Kronikus_betegek_a_haziorvosi_indikatorrendszerben
„Érdemes megjegyezni, hogy bár a különböző élelmiszerekre különbözőképpen reagálnak az emberek, vannak olyan ételek, mint pl. a kukoricapehely tejjel, amely a résztvevők 80%-nál prediabéteszes (cukorbeteg) tartományba (7,8 mmol/L fölé) emelte a vércukorszintet. Ezek a globálisan és általánosan fogyasztott élelmiszerek nagyon kedvezőtlenek lehetnek a világ népességének egészségére.” – egy 2018-as tanulmány összegzése Dr. Hall, Perelman, Breschi, Limcaoco, Kellogg, McLaughlin, Snyder kutatóorvosok munkásságából. (Stanford University: Stem Cell Biology and Regenerative Medicine, Department of Genetics, Department of Medicine, Division of Endocrinology.)
Magam sem állok neki minden reggel kétfogásos főtt ételt készíteni a családnak, de gyakran van maradék (leves, sült zöldség, főtt gabona, fasírt, sült hús, saláta, stb.) melyhez valamit készítek/választok pluszban, pl. tojást, érlelt sonkát, füstölt halat, maradék májas hurkát vagy sült kolbászt, esetleg valamilyen jó minőségű virslit vagy kenőmájast. Hétköznapokon 10-15 percnél többet nem szánok rá.
Igen, előre kell gondolkodnunk. Igen, érdemes előre tervezni mielőtt bevásárolni indulunk. Igen, valamennyivel több időt vesz igénybe, mint beszaladni a boltba croissant-ért, cserébe teszünk a saját és a családunk egészségéért, ezzel több esélyt adva magunknak és a jövő generációinak is arra, hogy minél több, egészségben eltöltött évet élhessenek.
Az EGÉSZSÉG egy összetett dolog, számos szinten zajlik szinte minden. A Táplálkozás-Beállításnál mi kifejezetten a táplálkozással kapcsolatos komplex és egyéni kérdésekben tudunk segítséget nyújtani az egészséghez és egészségmegőrzéshez vezető úton!
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!