Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Előadás: Inzulinrezisztencia komplexen, de másképpen.
Természetes módszerek a magas prolaktinszint kezelésére
A prolaktin az agyalapi mirigyben termelődő hormon, amely…
A taurinbevitel összefüggésbe hozható a metabolikus szindróma alacsonyabb kockázatával
Metabolikus szindrómáról akkor beszélhetünk, ha valakinél…
Lágy tojás szardellával
Omega-3, jód, szelén, kalcium, lecitin, A-vitamin, cink és fehérjeforrás
A bőr autofluoreszcenciája
…és a koszorúér-meszesedés közötti összefüggés az általános populációban
A (sült) zöldségek magukban is nagyon finomak, de néha jó feldobni valami plusszal a köretet. A készen kapható szószok gyakran tele vannak olyan összetevőkkel, amiket én nem szeretnék rendszeresen fogyasztani, úgyhogy inkább magamnak keverem őket.
Salátákhoz joghurt, majonéz, mustár és/vagy ecet/olaj alapú öntetet szoktam készíteni leggyakrabban, de pl. 2 ek. olívaolaj, 1 ek. almaecet és 1 ek. berkenye direktlé is isteni finom! Bogyósok direktlevét – amiket drogériákban is lehet kapni – vízzel hígítva is szoktam fogyasztani őket, remek frissítő, tele értékes színanyagokkal.
Sült zöldségekhez sűrűbb állagú, krémesebb szószokat szeretek fogyasztani. Különböző pesztókat: pl. olívabogyóból, aszalt paradicsomból, érlelt sajtból és zöldfűszerből, vagy romesco-t, mely egy spanyol mártás sült paradicsomból, sült paprikából, mandulából és olívaolajból (kenyér nélkül készítem!), de néha keleties fűszerezésű joghurtos-tahinis-köményes szószt kívánok, vagy épp a képen látható kókuszjoghurtos-kapros-fokhagymás-citromos szószt, mely abszolút megemelte az ebéd fényét:
A csirkemell nem a kedvenc húsom, de tudom, hogy sokan szeretik és preferálják a zsíros, bőrös társaival szemben. Az tény, hogy a csirkemell hajlamos a kiszáradásra, mit tehetünk ellene?
Kevesebb időre van szükség az átsütéséhez, mint sokan gondolják. Egy kb. 3 cm vastag szeletnek 3,5-4 perc kell mindkét oldalon. Érdemes lehet valamennyivel előre bepácolni fűszerekbe, olívaolajba és közepes lángon sütni a javasolt ideig. Esetleg a fűszerezés előtt még enyhén beirdalni az egyik felét, hogy jobban átjárják az ízek. Szalonnába is tekerhetjük, így a csirkemell nem érintkezik közvetlenül a serpenyővel és a kisülő zsiradék is szaftosabbá teszi a csirkét. (A csirkemellet sóztam, borsoztam, szárított kakukkfűvel fűszereztem, végül baconbe tekertem és serpenyőben, kevés kacsazsíron megsütöttem.)
További tippekért és receptekért ajánljuk szeretettel szakácskönyveinket, melyek webshopunkon keresztül is elérhetőek: https://taplalkozasbeallitas.hu/webshop/
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Találd meg a kiutat az IR-ból!
Bartha Ákos táplálkozás-kutató előadása az INZULINREZISZTENCIÁRÓL komplexen, de másképpen.
Összefoglaljuk minden tapasztalatunkat, protokollunkat, kutatásunkat és alkalmazott módszerünket az inzulinrezisztenciát (IR) érintő táplálkozási és táplálék-kiegészítési témákban.
2024.09.18. | SOTE