Alacsony FODMAP bélegészség online program
Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Carmenta program™ – Várandósság fórumest
A progeszteron hormon szerepe gyermekvállalási célok esetén
A progeszteron nélkülözhetetlen hormon a reprodukciós folyamatban…
Kolinpótlás terhesség alatt
Az anya kolin pótlása a terhesség harmadik trimeszterében javítja a csecsemő agyi funkcióit…
Az inozitol pozitív hatásai a szervezetre
Az inozitol, mint étrend-kiegészítő pozitív hatásai a szervezetre, ezen belül a női termékenységre…
Főtt hajdinás recept
Az ilyesmi ételek a kedvenceink közé tartoznak…
„Az ipari élelmiszerek világában nem mindig egyszerű a betegségek okainak nyomára bukkanni. Ugyanis az allergiáknál és a többi élelmiszer-túlérzékenységnél az adalékanyagok dzsungelében a kutatók gyakran csak detektívszimattal találják meg a kiváltó okokat.
Egyre többek számára válnak az élelmiszerüzletek egészségüket veszélyeztető helyekké. A népesség 5-15%-a szenved különböző élelmiszer-allergiákban… a gyermekek 42%-a szenvedhet rejtett allergiákban – állapítja meg a müncheni Haunerschen Gyermekkórház tanulmánya. Az élelmiszer-allergiák közül pedig számosat fel sem ismernek. Arnold Hilgers düsseldorfi allergiaspecialista feltételezése szerint a németek 30%-a az allergiáknak vagy „intoleranciának” egy új formájában szenved. Ez gyakran rejtve marad, mert a reakciók 90%-a – a szakértők becslése szerint – mint elhúzódó túlérzékenység vagy „álcázott” allergia jelentkezik. Az orvos gyakorta nem az ételre vagy élelmiszeripari adalékokra gondol az okok keresésénél, hanem egészen másra tippel: „Ha az ember nem azután kutat, akkor nem is találja meg” – véli Dr. Steurich allergológus.
…újabb felismerések: freiburgi és hannoveri allergológusok vizsgálatai szerint, amelyek eredményeit szaklapokban publikálták, a kiütéses („urticaria”) esetek 31%-a vezethető vissza valamely élelmiszer-adalékanyagra. A gyermekkori neurodermitis okozói is lehetnek adalékanyagok – derül ki számos vizsgálatból.
A természetes és mesterséges közti határt a mesterséges természetességek korában nem olyan egyszerű meghúzni. Ha a „természetes aromák” fűrészporból nyerhetők, és a technológiailag jól idomított szója-ingrediensek, mogyorórészecskék és savófrakciók keverednek az ételbe, akkor lassacskán minden igazán műnek tűnik. Különösen ha az adalékanyagok valamikori természetes alapanyagból átalakítva teljesen meglepő formákban kerülnek ismét beépítésre az élelmiszerekbe, váratlanul megnő az allergiák kiváltódásának veszélye.”
https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/photos/a.504923602891742/628138930570208/
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!