Alacsony FODMAP bélegészség online program
Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Speciális emésztőrendszeri és kapcsolódó táplálkozástudományi fórumest
Természetes módszerek a magas prolaktinszint kezelésére
A prolaktin az agyalapi mirigyben termelődő hormon, amely…
A taurinbevitel összefüggésbe hozható a metabolikus szindróma alacsonyabb kockázatával
Metabolikus szindrómáról akkor beszélhetünk, ha valakinél…
Lágy tojás szardellával
Omega-3, jód, szelén, kalcium, lecitin, A-vitamin, cink és fehérjeforrás
A bőr autofluoreszcenciája
…és a koszorúér-meszesedés közötti összefüggés az általános populációban
Az alapja egy csontlé, amit én előre készítettem velős-porcos csontokból (10-14 óra alatt, lassú tűzön kocsonyássá főzve). Ezt aztán befőttes üvegekben el lehet rakni a hűtőbe (10 napig is eláll), majd a későbbiekben a képen is látható, szinte tökéletes és mégis könnyű ebédekhez felhasználni, mint a saját mai ebédem.
RECEPTJE: 3-5 dl csonleves-alaplé 20 dkg apróra kockázott, friss libamáj (egyszerű pecsenye libamáj) Egy maréknyi zellergumó (ugyancsak felkockázva) Egy maréknyi brokkoli Hagymát is lehet belefőzni 1 db yaki-nori algalap (ebbe tekerik a sushit is)
Sima lábasban odatesszük főni egyszerre a csontlében a májdarabkákat és a zellerkockákat, együtt főzzük közepes lángon mindezt kb. 20-25 percig, majd 10-15 percre a végén hozzáadjuk a brokkolit, hogy az ropogós maradjon. 40 perc alatt megpuhul a zeller és megfő a máj is. Egyszerűen összefő az egész és kapunk egy meleg, tartalmas, sűrű, könnyen emészthető, zöldséges levest, amitől nem nehezülünk el a délután hátralévő részében és még a vékonybél-bolyhainkat is regeneráltuk. A kész levest én szeretem megszórni az alga-lapokkal, de ez opcionális….
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Tudd meg hogyan állíthatod helyre és őrizheted meg bélrendszered egészségét!
Segítünk felfedni és megmagyarázni, hogy mi zajlik a szervezetedben, hogy megtaláld az emésztésed egyensúlyát!
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.10.16. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!