Hogyan néz ki a mindennapokban egy könnyű őszi-téli ebéd…

Hogyan néz ki a mindennapokban egy könnyű őszi-téli ebéd…
2015.03.01.

Az alapja egy csontlé, amit én előre készítettem velős-porcos csontokból (10-14 óra alatt, lassú tűzön kocsonyássá főzve). Ezt aztán befőttes üvegekben el lehet rakni a hűtőbe (10 napig is eláll), majd a későbbiekben a képen is látható, szinte tökéletes és mégis könnyű ebédekhez felhasználni, mint a saját mai ebédem.

RECEPTJE:
3-5 dl csonleves-alaplé
20 dkg apróra kockázott, friss libamáj (egyszerű pecsenye libamáj)
Egy maréknyi zellergumó (ugyancsak felkockázva)
Egy maréknyi brokkoli
Hagymát is lehet belefőzni
1 db yaki-nori algalap (ebbe tekerik a sushit is)

Sima lábasban odatesszük főni egyszerre a csontlében a májdarabkákat és a zellerkockákat, együtt főzzük közepes lángon mindezt kb. 20-25 percig, majd 10-15 percre a végén hozzáadjuk a brokkolit, hogy az ropogós maradjon. 40 perc alatt megpuhul a zeller és megfő a máj is.
Egyszerűen összefő az egész és kapunk egy meleg, tartalmas, sűrű, könnyen emészthető, zöldséges levest, amitől nem nehezülünk el a délután hátralévő részében és még a vékonybél-bolyhainkat is regeneráltuk. A kész levest én szeretem megszórni az alga-lapokkal, de ez opcionális….

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!