Sütőtökös lisztmentes brownie

Sütőtökös lisztmentes brownie
2023.12.01.

Sütőtökös lisztmentes brownie

Az Ünnepek közeledtével sok háztartásban felmerül a kérdés, hogy milyen, egy egészséges és kiegyensúlyozott étrendbe jól beilleszthető édes ételek kerüljenek a vendégváró asztalra? Az előételeket, főételeket és köreteket illetően Dunát lehet rekeszteni a jobbnál-jobb hosszan főtt vagy sült húsokkal, ízletes halételekkel, zöldséges fogásokkal és mártásokkal, na de mi a helyzet a desszertek frontján?

Törekedjünk arra, hogy ne csak üres kalóriákat vigyünk be az édességgel, hanem tápanyagtartalma is legyen. Ehhez segítségünkre lehetnek a citrusok, a bogyós gyümölcsök, a diófélék, a mák, a gesztenye, a jó minőségű és magas zsírtartalmú tejtermékek (pl. vaj, tejszín, mascarpone), az étcsokoládé, és még a zöldségek közül is válogathatunk, pl. sárgarépa, édesburgonya vagy sütőtök is kerülhet desszertbe!

Hozzávalók 8-10 szelet brownie-hoz:

  • 300 g sült tök (héj nélkül), villával összenyomkodva
  • 100 g kesudiókrém (vagy egyéb diókrém)
  • 2 tojás
  • 40 g juharszirup (elhagyható, vagy cserélhető más édesítőre)
  • 25 g natúr holland kakaópor
  • 1 tk. sütőpor
  • csipet só

A hozzávalókat alaposan összekeverjük és sütőpapírral bélelt, kb. 20×20 cm-es sütőformába egyenletesen eloszlatjuk a masszát, majd 170 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 15-20 percig sütjük, tálalás előtt hagyjuk teljesen kihűlni.

Szakácskönyvekben számos kiegyensúlyozott desszert recept is van (sok egyéb másfajta recept mellett). Ajánljuk őket szeretettel!

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!