Sütőtök krémleves kacsamell-“szalonna” és főzőbanán chips betéttel (AIP-nak megfelelő a recept)

Sütőtök krémleves kacsamell-“szalonna” és főzőbanán chips betéttel (AIP-nak megfelelő a recept)
2016.11.13.
Az egyik kedvenc őszi-téli zöldségem a sütőtök. Imádom, mikor szezonja van, ilyenkor kihasználom, hogy van és a lehető legtöbb formában készítem el. Ezúttal krémleves formájában, melynek receptjét elhoztam Nektek.

Hozzávalók (2 főre):

  • fél sütőtők (kb. 80 dkg)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 dl kókusztej
  • só, (-bors)
  • kakukkfű
  • kurkuma
  • kókuszzsír
  • szeletelt kacsamell-sonka
  • főzőbanán chips
  1. A hagymát kockára aprítottam, sütőtököt kockákra vágtam.
    A kacsa-“szalonnát” kisebb darabokra vágtam. Ezt zsiradékon megpirítottam, majd félretettem.
  2. Kókuszzsíron megpirítottam a hagymát, fokhagymát, majd hozzáadtam a sütőtököt, amit félkészre sütöttem. Sóval, kurkumával és kakukkfűvel fűszereztem. Felöntöttem vízzel (annyival, hogy ellepje) és készre főztem (kb. 10 perc).
  3. Amikor már megpuhult a tök, hozzáadtam a kókusztejet. Botmixerrel pépesítettem.
  4. Tálaláskor rászórtam a tetejére a pirított kacsamell-“szalonnát” és a főzőbanán chipset. Ennek a levesnek ez a különlegessége

Ez után rájöttem, hogy továbbra is az egyik kedvencem marad a sütőtök, minden mennyiségben


Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!