Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Előadás: Inzulinrezisztencia komplexen, de másképpen.
Természetes módszerek a magas prolaktinszint kezelésére
A prolaktin az agyalapi mirigyben termelődő hormon, amely…
A taurinbevitel összefüggésbe hozható a metabolikus szindróma alacsonyabb kockázatával
Metabolikus szindrómáról akkor beszélhetünk, ha valakinél…
Lágy tojás szardellával
Omega-3, jód, szelén, kalcium, lecitin, A-vitamin, cink és fehérjeforrás
A bőr autofluoreszcenciája
…és a koszorúér-meszesedés közötti összefüggés az általános populációban
STW 5 (Iberogast®)–Egy biztonságos és hatékony sztenderd a funkcionális gasztrointesztinális rendellenességek (azaz bizonyos bélpanaszok) kezelésében
A funkcionális dyspepsia (FD) és az irritábilis bél szindróma (IBS) gyakori rendellenességek, amelyek befolyásolják az életminőséget és a legtöbb esetben hosszú távú (és komplex) kezelést igényelnek. E két rendellenesség hasi tünetei átfedhetik egymást, így a differenciáldiagnózis és a kezelés kihívást jelenthet. Az STW 5 (Iberogast®) gyógynövény-kombinációs készítmény kivonatai farmakológiai hatást fejtenek ki a különböző gyomor-bélrendszeri régiókban, és kezelhetik mind az FD, mind az IBS tüneteit. A forrásban megjelölt áttekintés 12 klinikai vizsgálat biztonságossági és hatásossági adatait foglalja össze, amelyekben STW 5-öt alkalmaztak FD és IBS kezelésében 1990 óta. A vizsgálatok azt találták, hogy az STW 5 bizonyított hatást gyakorol a betegek tüneteire (hasonlóan a sztenderd prokinetikus készítményekkel).
Különféle tanulmányok értékelték az STW 5 tolerálhatósági profilját: a gyógyszermellékhatások előfordulási gyakorisága 0,04% volt. A világméretű spontán jelentési rendszer megerősítette ezt a profilt. Az STW 5 kedvező tolerálhatósággal rendelkezik, ami a hosszú távú kezelésre vonatkozik.
Forrás:STW 5 (Iberogast®)—a safe and effective standard in the treatment of functional gastrointestinal disordersBertram Ottillinger, Martin Storr, Peter Malfertheiner,corresponding author and Hans-Dieter AllescherWien Med Wochenschr. 2013 Feb; 163(3-4): 65–72.
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Találd meg a kiutat az IR-ból!
Bartha Ákos táplálkozás-kutató előadása az INZULINREZISZTENCIÁRÓL komplexen, de másképpen.
Összefoglaljuk minden tapasztalatunkat, protokollunkat, kutatásunkat és alkalmazott módszerünket az inzulinrezisztenciát (IR) érintő táplálkozási és táplálék-kiegészítési témákban.
2024.09.18. | SOTE