STW 5 (Iberogast®)

STW 5 (Iberogast®)
2024.05.02.

STW 5 (Iberogast®)

Egy biztonságos és hatékony sztenderd a funkcionális gasztrointesztinális rendellenességek (azaz bizonyos bélpanaszok) kezelésében

A funkcionális dyspepsia (FD) és az irritábilis bél szindróma (IBS) gyakori rendellenességek, amelyek befolyásolják az életminőséget és a legtöbb esetben hosszú távú (és komplex) kezelést igényelnek. E két rendellenesség hasi tünetei átfedhetik egymást, így a differenciáldiagnózis és a kezelés kihívást jelenthet. Az STW 5 (Iberogast®) gyógynövény-kombinációs készítmény kivonatai farmakológiai hatást fejtenek ki a különböző gyomor-bélrendszeri régiókban, és kezelhetik mind az FD, mind az IBS tüneteit. A forrásban megjelölt áttekintés 12 klinikai vizsgálat biztonságossági és hatásossági adatait foglalja össze, amelyekben STW 5-öt alkalmaztak FD és IBS kezelésében 1990 óta. A vizsgálatok azt találták, hogy az STW 5 bizonyított hatást gyakorol a betegek tüneteire (hasonlóan a sztenderd prokinetikus készítményekkel).

Különféle tanulmányok értékelték az STW 5 tolerálhatósági profilját: a gyógyszermellékhatások előfordulási gyakorisága 0,04% volt. A világméretű spontán jelentési rendszer megerősítette ezt a profilt. Az STW 5 kedvező tolerálhatósággal rendelkezik, ami a hosszú távú kezelésre vonatkozik.

Forrás:
STW 5 (Iberogast®)—a safe and effective standard in the treatment of functional gastrointestinal disorders
Bertram Ottillinger, Martin Storr, Peter Malfertheiner,corresponding author and Hans-Dieter Allescher
Wien Med Wochenschr. 2013 Feb; 163(3-4): 65–72.

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!