Ropogós kacsacomb recept sült főzőbanánnal és cukkinivel, vegyes zöldsalátával

Ropogós kacsacomb recept sült főzőbanánnal és cukkinivel, vegyes zöldsalátával
2016.12.07.
Hoztunk Nektek egy újabb receptet, ami nagy sikert aratott a legutóbbi főzőtanfolyamunkon, melyet Mezei Elmirával tartottunk. Egyszerű és nagyszerű Reméljük kedvet kaptok egy kis főzéshez.

Hozzávalók:
-4 kacsacomb
-só, rozmaring, zsálya, kakukkfű
-2 dl alaplé

A körethez:
-2 főzőbanán, hámozva, karikázva
-2 kisebb cukkini, karikázva
-ghee a sütéshez

A salátához:
-vegyes zöld levelek
-só
-olíva olaj
-citromlé

A kacsacombokat besózzuk, a bőrüket bevagdossuk, és forró serpenyőben bőrös felükkel lefelé elősütjük (kb. 7 perc). Egy sütőtepsire tesszük őket, hozzáadjuk a fűszereket és az alaplevet, a tepsit alufóliával befedjük és 160 fokra előmelegített sütőben másfél órát sütjük. Az alufóliát levesszük, a hőmérsékletet 190 fokra emeljük és a kacsát ropogósra sütjük.
A főzőbanánt és a cukkinit a gheen átpirítjuk, a kacsa mellé tálaljuk.
A zöld leveleket egy tálban összekeverjük a sóval, olíva olajjal és a citromlével.

Jó étvágyat!


Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!