Alacsony FODMAP bélegészség online program
Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Speciális emésztőrendszeri és kapcsolódó táplálkozástudományi fórumest
Természetes módszerek a magas prolaktinszint kezelésére
A prolaktin az agyalapi mirigyben termelődő hormon, amely…
A taurinbevitel összefüggésbe hozható a metabolikus szindróma alacsonyabb kockázatával
Metabolikus szindrómáról akkor beszélhetünk, ha valakinél…
Lágy tojás szardellával
Omega-3, jód, szelén, kalcium, lecitin, A-vitamin, cink és fehérjeforrás
A bőr autofluoreszcenciája
…és a koszorúér-meszesedés közötti összefüggés az általános populációban
Használunk egy saját fejlesztésű tesztet, ami nem egy laboratóriumi vagy műszeres viszgálat, viszont ami ennél fontosabb, ad egy megfelelő és biztos kiindulási pontot anyagcsere-típusunk megállapításához, az alapvető különbségek megértéséhez és későbbi felismeréséhez.
Ezek a különbségek ugyanis nagyon fontosak, hiszen az egymással versengő étrendi ajánlások tengerében egy-egy rendszeren belül nagyon ritkán lehet azt olvasni, hogy:„igen, kedves Olvasó, az viszont nem biztos, hogy mindez Önnél is pontosan a leirtak szerint fog működni” vagy ahogy Karinthy írja: „a természet nem végzett egyetemet és neki nincs orvosi diplomája”. Pont ez az a zűrzavar, amiből mi megmutatjuk a kiutat, ugyanis rendszeresen azt tapasztaljuk, hogy nem létezik mindenkire ugyanúgy érvényes, egységes étrend. Kerestük ám sokáig, de nem találtuk, így inkább segítünk egyéni sajátosság mentén személyre szabni. Ugyanis aki rendelkezik egy alapvető tudással az anyagcsere-típusáról (amellett, hogy átfogó ismeret birtokába kerül arról is, hogy melyek a jótékony hatású élelmiszerek) megérti a jelentőségét annak, hogy miért olyan fontos odafigyelni testünkre annak érdekében, hogy beállítsuk a számunkra legmegfelelőbb táplálék-összetételt (és megtaláljuk a belső egyensúlyt). Ezalatt azt értjük, hogy a három, úgynevezett makrotápanyag (a szénhidrát, a fehérje és a zsír) étkezésünkben a számunkra megfelelő egyensúlyba kerül. Rengetegen és rengeteget foglalkoznak körülöttünk a mikrotápanyagokkal (ásványi anyagok, vitaminok) és azok vélt vagy valós hiányával, elvonva figyelmünket azokról az anyagokról (szénhidrát-fehérje-zsír), melyek egyensúlytalansága komoly megbetegedésekhez vezethet!
Szeretettel,Bartha Ákos és Lucien del Mar
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Tudd meg hogyan állíthatod helyre és őrizheted meg bélrendszered egészségét!
Segítünk felfedni és megmagyarázni, hogy mi zajlik a szervezetedben, hogy megtaláld az emésztésed egyensúlyát!
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.10.16. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!