Alacsony FODMAP bélegészség online program
Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Speciális emésztőrendszeri és kapcsolódó táplálkozástudományi fórumest
Természetes módszerek a magas prolaktinszint kezelésére
A prolaktin az agyalapi mirigyben termelődő hormon, amely…
A taurinbevitel összefüggésbe hozható a metabolikus szindróma alacsonyabb kockázatával
Metabolikus szindrómáról akkor beszélhetünk, ha valakinél…
Lágy tojás szardellával
Omega-3, jód, szelén, kalcium, lecitin, A-vitamin, cink és fehérjeforrás
A bőr autofluoreszcenciája
…és a koszorúér-meszesedés közötti összefüggés az általános populációban
Kevés vaj, olívaolaj vagy kókuszolaj hozzáadásával, párolt fekete- és vénuszkagylóval (spanyol hetek keretein belül jelenleg a Lidlben kapható mélyhűtött termék, nagyon finom volt). Hozzá egy zöldséges babsaláta és retekcsírás rukkolasaláta, ecetes-mustáros öntettel – opcionális, készíthető akár csicseriborsóval. Alacsony FODMAP esetén a babot cseréljük ki pl. főtt gabonára (rizs, hajdina, köles, quinoa), zöldbabra vagy készítsünk inkább zöldséges burgonyasalátát.
(Paleolit szemléletetű AIP-ben a hüvelyesek és a mustármag kerülendő, ez esetben fogyasszuk most pl. spárgával és paszternákkal.)Sárgarépát, karalábét és póréhagymát (FOD esetén cseréljük metélőhagymára) apróra kockáztam és kevés zsiradékon megpirítottam, majd összekevertem a főtt babbal, végül sóval, borssal, citromlével és kaporral ízesítettem.
Halak és tengeri herkenytűk mikrotápanyagtartalma (a teljesség igénye nélkül): B-vitaminok, szelén, jód, magnézium, taurin, cink, omega-3…
Továbbra is ajánljuk szeretettel szakácskönyveinket melyek elérhetőek a webshopból:https://taplalkozasbeallitas.hu/webshop/
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Tudd meg hogyan állíthatod helyre és őrizheted meg bélrendszered egészségét!
Segítünk felfedni és megmagyarázni, hogy mi zajlik a szervezetedben, hogy megtaláld az emésztésed egyensúlyát!
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.10.16. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!