Recept: bőrén sült pisztráng

Recept: bőrén sült pisztráng
2022.05.06.

Kevés vaj, olívaolaj vagy kókuszolaj hozzáadásával, párolt fekete- és vénuszkagylóval (spanyol hetek keretein belül jelenleg a Lidlben kapható mélyhűtött termék, nagyon finom volt). Hozzá egy zöldséges babsaláta és retekcsírás rukkolasaláta, ecetes-mustáros öntettel – opcionális, készíthető akár csicseriborsóval. Alacsony FODMAP esetén a babot cseréljük ki pl. főtt gabonára (rizs, hajdina, köles, quinoa), zöldbabra vagy készítsünk inkább zöldséges burgonyasalátát.

(Paleolit szemléletetű AIP-ben a hüvelyesek és a mustármag kerülendő, ez esetben fogyasszuk most pl. spárgával és paszternákkal.)Sárgarépát, karalábét és póréhagymát (FOD esetén cseréljük metélőhagymára) apróra kockáztam és kevés zsiradékon megpirítottam, majd összekevertem a főtt babbal, végül sóval, borssal, citromlével és kaporral ízesítettem.

Halak és tengeri herkenytűk mikrotápanyagtartalma (a teljesség igénye nélkül): B-vitaminok, szelén, jód, magnézium, taurin, cink, omega-3

Továbbra is ajánljuk szeretettel szakácskönyveinket melyek elérhetőek a webshopból:
https://taplalkozasbeallitas.hu/webshop/

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!