Praktikus mélyhűtött termékek

Praktikus mélyhűtött termékek
2021.11.02.
Az elmúlt években egyre többet járok az üzletek mélyhűtött részlegére is. Nagyon praktikusak tudnak lenni az ott kapható termékek, szerintem sokszor jó minőségű vagy ár-érték arányúak is.
 
Egy példa: számtalanszor látok műanyagba becsomagolt szomorúan fonnyadó egy szál petrezselymeket 200 ft-ért, miközben a fagyasztós részlegen papírdobozba csomagolva lehet kapni 75 g petrezselymet 300 ft-ért (persze a friss opció a piacról is remek!). Nagy petrezselyem fogyasztó vagyok, de még nekem is beletelik néhány főzésbe mire ezt a mennyiséget elhasználom. Hasznos előre gondolkodni, amikor vásárolni indulunk és több mindent tartani a fagyasztónkban, mert így mindig van mihez nyúlni, van miből teljes értékű ételeket főzni és kevésbé valószínű, hogy kárba megy.
 
Van amit frissen veszek és magam teszem el a mélyhűtőbe (pl. főzőbanán feldarabolva, húsok, csontok), van amit már fagyasztva vásárolok a boltban. Sokáig éltem olyan országban ahol nagy kultúrája van az olyan szupermarketeknek, ahol kizárólag fagyasztatott termékeket árulnak. Nagyon szembetűnő volt a különbség, hogy itthon mennyire nincsenek a fagyasztókban kész vagy akár félkész ételek, főleg nem olyan változatosságban. Ma már remek húsok, halak, belsőség (pl. az Aldi fagyasztott csirkemája mindig gyönyörű kiolvadás után is), tengergyümölcsei, halászlé alap, zöldségek, gyümölcsök, velős csont, néhol egy-egy különlegesség is fellelhető.
Érdemes körbenézni! 😉 (a tányérról a marhahúspogácsa, a vajbab és a petrezselyem volt fagyasztós).
 
Mellé sütőtököt és Müller Ildi féle fermentált sárgarépa/jégcsapretek kombinációjából raktam.
 
 
Laurien
 
Ha szeretnél megtanulni fermentálni, vagy épp tápanyagdús receptekre vágysz, látogass ide és szerezd be, amire épp szükséged van:

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/4660112450706149

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!