Pecsenye kacsacomb

Pecsenye kacsacomb
2024.01.13.

Ropogós, fűszeres bőr és vajpuha hús, kevés jobb húsos étel van szerintem (Laurien). Persze ugyanezeket egy jó csirkecombról is elmondhatjuk. A kacsa vasban, B-vitaminokban, szelénben gazdag, én a pecsenye kacsacombot preferálom (a hízottal szemben), kevésbé zsíros, nem olyan nagy a mérete és úgy tapasztalom, hogy jobban megpuhul.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 tisztított pecsenye kacsacomb
  • 1 tk. só
  • 1 tk. őrölt római kömény
  • 1/2 tk. őrölt cayenne bors
  • 1/2 tk. őrölt borsikafű
  • 1 tk. fokhagymapor
  • 1 tk. vöröshagymapor
  • frissen őrölt bors, ízlés szerint
  • kevés olívaolaj
  • 1 (bio) narancs leve
  • 1 rozmaring szár

A kacsacombok mindkét oldalát alaposan megsózzuk, majd bőrös oldalával felfelé tepsire tesszük és megszórjuk a fűszerekkel, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és a narancslével (a kifacsart narancsot is a combok mellé tettem), illetve a rozmaringgal is körbeszórjuk. Letakarjuk és 180 fokos, légkeveréses sütőben 75 percig sütjük, levesszük a fedőt, meglocsoljuk a combokat a kisült zsírral, majd visszatesszük sülni még 5-10 percre. Főtt rizzsel, salátával és Müller Ildi fermentált céklájával fogyasztottuk.

Továbbra is sok szeretettel ajánljuk szakácskönyveinket, melyek megtalálhatók webshopunkban!

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!