Párolt lazac fekete káposztával

Párolt lazac fekete káposztával
2021.12.29.
A toszkán fekete káposzta (cavolo nero) kiváló K-, A-, C-, B-vitaminok, mangán és kalcium forrás. Ezen kívül remek vas-, magnézium- és élelmi rostforrás is. Fitotápanyagokban, pl. kvercetinben és kaempferolban gazdag, valamint flavonoidokat, pl. luteint, zeaxantint és béta-karotint is tartalmaz, amelyek jótékony antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek.
 
Az étel: lazac filé, melyet kevés olívaolajjal kentem meg, majd egy paella fűszerkeverékkel (paprika, rozmaring, kakukkfű, oregánó és fokhagymapor) és sóval ízesítettem. A fekete káposzta torzsáját eltávolítottam, feldaraboltam a leveleket és kockára vágott pézsmatökkel pároltam össze. Pici zsiradékon, sóval készült. Kevés víz hozzáadásával fedő alatt pároltam puhára. Bármilyen hallal elkészíthető.
 
Jó választás lehet paleolit étrend vagy alacsonyabb szénhidrát opció esetén.
 

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/4799549866762406

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!