Pajzsmirigy, PCOS, Endometrózis

Pajzsmirigy, PCOS, Endometrózis
2015.03.01.

HA ORVOS LENNÉK…

és mondjuk ENDOMETRIÓZISSAL, PCOS-SEL vagy PAJZSMIRIGY- PROBLÉMÁKKAL fordulnál hozzám, akkor a következőképpen indulna a megbeszélés:

„Kedves Páciens, tudja-e, hogy a magyar talaj szeléntartalma oly csekély, hogy mindenki akut szelénhiányban szenved? A szelén pedig elengedhetetlen ezen megbetegedések kezelésében, megelőzésében és a gyógyulási folyamatok elindításában… És ugye azzal is tisztában van, hogy magyarként szinte semennyi szerves, természetes jódot nem vesz magához az étrendjén keresztül, pedig ez ugyancsak létfontosságú a megelőzésben és a gyógyulásban is. Pajzsmirigy, PCOS, inzulin-rezisztencia, stb… és most nem a jódozott sóról beszélek.

Nyugodjon meg, mi nem csak TSH-t, T3-at, T4-et, hanem „reverse T3-at és anti-TPO-t” is fogunk vizsgálni, hogy még átfogóbb és még pontosabb képet kapjunk az állapotáról, nehogy félrekezeljük. Sőt, engem érdekelne a kortizol-hormonjának szintje is, mondjuk reggel… esetleg bélflóra-profil… hívom is a laboros kollégákat, nagyon kedvesek.

Remélem, hogy használ D-vitamint mind szájon át, mind bőrre kenve?! Nem?! Pedig ebben az időszakban nagyon-nagyon fontos… Kérem, kezdje el, aztán nézessünk egy D-vitamin szintet, hogy jó irányba haladunk-e.

Miért ingerli feleslegesen és folyamatosan a bevitt táplálékokkal a hasnyálmirigyét? Holnaptól kezdő lépésként állítsuk be a táplálkozását… Koleszterinje nem túlzottan alacsony, ugye?! Milyen az emésztése? Epéjével minden rendben?

Valaki említette már esetleg, hogy nagyon valószínű, hogy gluténérzékeny? Sőt vizsgálnám a tejcukrot és a gyümölcscukrot is, amennyiben nyitott rá… fő az elővigyázatosság, véletlenül sem szeretném, ha átsiklanánk valami felett… hiszen gyereket is szeretne, nemde?!

Valamint biztos akarok lenni abban, hogy nem zajlanak autoimmun folyamatok a háttérben. Konzultált már egy szakértővel arról, hogy miért lehet alacsony a progeszteron-szinte és ennek növelésre milyen természetesen megoldások vannak?! Valamint ezzel párhozamosa nem ártana az ösztrogénterhelést levenni a szervezetéről, ugyanis minden bizonnyal ösztrogén-dominancia is áll(hat) a háttérben… hatékony és mellékhatásmentes megoldások ismerünk. Közben rendbe hozzuk a májfunkciókat is és elindítjuk a sejtszintű méregtelenítést.

Azt javaslom, hogy mielőtt belefolynánk egy gyógyszeres (ne adj Isten műtéti beavatkozásba) kezelésbe, először kezeljük a fenti hiányokat és változtassunk az étrendjén… Mindezt személyre szabottan, holisztikusan és óvatosan, de nagyon átfogóan… Rendben, kezdhetjük?”

És a leleteidet még meg sem néztem, a konkrét tüneteket még meg sem beszéltük… De nem vagyok orvos…

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!