Omega-3 / Omega-9 gazdag ebéd

Omega-3 / Omega-9 gazdag ebéd
2024.05.11.

Omega-3 / Omega-9 gazdag ebéd

Egy Omega 3-ban és Omega 9-ben gazdag ebéd, és mit honnan szereztem be?

Enyhén füstölt, bőrös lazac (Lidl), melyet sütést követően lekentem egy kevés csiliszósszal (GaBko chili), hozzá basmati rizs (Lidl) és avokádóolajos majonéz (Hunter & Gather márkájú melyet ajándékba kaptam, sajnos nem könnyen beszerezhető). A jó hír, hogy magunk is elkészíthetjük otthon 1 tojássárgájából és kb. 100 ml avokádóolajból + só, citromlé, mustár és glicin kell az ízesítéséhez.

A majonéz készülhet Paleolaj-ból is, amely magas olajsavas napraforgóolaj (Paleocentrum) vagy egyszerűen lecserélhetjük egy fél avokádóra!

Tökéletes párosítás volt az almaecetes kevert saláta (ecet: Biobolt, saláta: piac) olívabogyókkal (Buono! delikátesz), hagymákkal (piac) és jó minőségű extra szűz olívaolajjal (szintén az olasz deliből). Természetesen bárhonnan megfelelnek ezek, vagy az ehhez hasonló alapanyagok, csak sokakat érdekelnek a beszerzési források is, ezért írom le (Laurien).

Az Omega 3- és 9 zsírsavakban gazdag étrend elősegíti a fogyást, fokozza az inzulinérzékenységet, gyulladáscsökkentő hatása van, támogatja a hormonrendszer megfelelő működését, pozitívan hat az immunrendszerünkre és csökkenti a vérrögök kialakulásának esélyét, valamint ezáltal a szív- és érrendszeri halálozást is.

Ha szívesen megtanulnál majonézt vagy a képen látható ecetes lilahagymát készíteni, ajánljuk a webshopunkban elérhető Funky kaják című szakácskönyvet!

További egészséges recepteket olvashattok a Táplálkozás-Beállítás szakácskönyvekben is!

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!