Nyelvhal egy különleges salátával

Nyelvhal egy különleges salátával
Rebeka
2021.03.13.
  • Egy nagyon különleges salátát készítettünk vacsorára, volt benne hosszában félbevágott grillezett újhagyma, avokádó szeletek, párolt brokkoli és nyers karalábé is, ezen kívül rengeteg friss kapor és koriander. Egy olívaolajos/citromos dresszinggel tálaltuk. Ha van friss mentánk vagy bazsalikomunk, azzal is biztosan isteni lenne ez a saláta.
  • A köret főtt quinoa volt, ennek elkészítése: a quinoát szitába téve átöblítjük, majd 1,5-2-szeres sós vízben feltesszük főni. Eleinte lefedve, forrás után pedig résnyire hagyva a fedőt addig főzzük, amíg elfőtt az összes víz, ez kb. 12 perc. Ezután lefedjük és hagyjuk pihenni egy negyed órát.
  • A hal pedig nyelvhal volt a piacról, amelyet egy kevés sóval megszórva, vajon készre pároltunk kb. 5 perc alatt. Ízlés szerint citromlével is meglocsolhatjuk. Finom, lágy ízű és nem volt benne szálka egyáltalán (akinek ez is szempont lehet 🙂)
 
 
WEBSHOPUNK, ahol mindkét szakácskönyvünk kapható e-book és nyomtatott könyv formátumban is:
https://taplalkozasbeallitas.hu/webshop/
 
Szép napot és jó főzést kívánunk mindenkinek!

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!