Növényi alapú, színhúsmentes-vegetáriánus™ menü

posted in: Cikkek | 0

Hajdinatészta padlizsánkrémmel, brokkolicsírával és pirított alga chipsszel.

2 db félbevágott padlizsánt a sütőben megsütöttem. Apróra vágott vöröshagymát pároltam kókuszzsíron. A párolt hagymát, sült padlizsán belsejét (héját nem tettem bele) kis olívaolajat, mustárt, kókusztejszínt összeturmixoltam, sóval, citromlével, friss metélőhagymával ízesítettem.

A zöldségkrémet a főtt tésztán tálaltam, tetejére került brokkolicsíra és alga chips.

Ez az alga (nori) természetes módon tartalmaz jódot, mely a hormonális egyensúlyok szempontjából is nagyon fontos. Mindenkinek fontos odafigyelnie a jódfogyasztásra.
A brokkolicsíra szulforofánt is tartalmaz, aminek számos előnyös tulajdonsága bizonyított: pl. nyombél-gyulladás.

Nagyon szeretem a zöldségkrémeket, hisz ebből is sok variáció elkészíthető.
Vendégváróként sokszor készítek különböző krémeket, ezek remek előételek is lehetnek.

Jönnek az ünnepek, ilyenkor sokszor készülünk vendégvárásra. Mindig egészséges alternatívákkal készülök.
Szeretnétek ha elhoznám Nektek a 3 kedvenc vendégváró “mártogatós” receptemet? 🙋

Szep napot Nektek!
www.taplalkozasbeallitas.hu/contact