Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2023.12.08.
Inzulinrezisztencia komplexen, de másképpen.
Fogamzásgátló elhagyását követő ciklus-kimaradás visszafordításának támogatása
Életmódbeli javaslatok a fogamzásgátló elhagyását követő ciklus kimaradás (amenorrhea) visszafordításának támogatására…
CA-125 labormarker csökkentésének lehetőségei
CA-125 labormarker csökkentése például endometriózissal összefüggő gyulladások esetén…
Omega-3 bevitel és a szülés utáni depresszió
Több kutatás kimutatta, hogy a terhesség alatt az anya Omega-3 szintje felére esik le, és még a szülés utáni…
Étrendi AGE bevitele és demencia összefüggése
A nagyobb étrendi AGE bevitele a demencia fokozott kockázatával jár, függetlenül a genetikai hajlamtól…
„A nem inzulinfüggő cukorbetegség a nyugati országokban (és mára már a fejlődő társadalmakban is) egyre gyakrabban előforduló egészségügyi kihívás. A nem inzulinfüggő cukorbetegség fő metabolikus (azaz anyagcsere) rendellenessége az inzulinrezisztencia. Bizonyos növényi és állati eredetű zsírokban gazdag étrendek (omega-6 zsírsavakban és egyes telített zsírokban gazdag) inzulinrezisztenciát eredményezhetnek. A magas zsírtartalmú táplálékkal táplált patkányok esetében az omega-6 zsírsavak (pl. linolénsav sáfrányolajból) pusztán 6% -ának halolajból származó omega-3 zsírsavakkal történő kiváltása megelőzte (!) az inzulinrezisztencia kialakulását. A hatás a májban és a vázizomban volt a legnagyobb, ami fontos szerepet játszik a glükóz-, azaz vércukor-anyagcserében. Az eredmények fontosak lehetnek a nem inzulinfüggő diabetes mellitus kezelésében vagy megelőzésében.”Lásd. részletesebben: Táplálkozás-Beállítás omega-3_omega-6 étrendi javaslatok és protokollok
És 1987-ről beszélgetünk, amikor javában dúlt az omega-6 forrásokból származó margarinfélék (hidrogénezett növényi olajok, pl. kukoricaolaj, szójaolaj, repceolaj, sáfrányolaj, napraforgó-olaj, stb) forradalma.
Forrás:
Science. 1987 Aug 21;237(4817):885-8.Fish oil prevents insulin resistance induced by high-fat feeding in rats.Storlien LH, Kraegen EW, Chisholm DJ, Ford GL, Bruce DG, Pascoe WS.
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!