Milyen hatásai vannak, ha kávét iszunk éhgyomorra?

Milyen hatásai vannak, ha kávét iszunk éhgyomorra?
2021.05.12.
A mellékelt klinikai vizsgálat szerint a reggel, ébredés után, üres gyomorral fogyasztott kávé negatívan befolyásolja a vércukor- és inzulinszinteket, így később a glükóztolerancia csökkenése várható.
 
Ha üres gyomorral fogyasztjuk az első kávénkat, jelentősen megugrik az inzulinszint, amikor aztán evéshez látunk, valamint akár 50%-kal is megemelkedhet vércukorszintünk (alvászavar esetén mindenképp).
Diagnosztizált inzulinrezisztencia (IR) esetén, egyéni szempontokat is mérlegelve tehát például érdemesebb lehet később, mindenképpen étkezés után fogyasztani a kávénkat (jobb esetben támogató tápanyagok társaságában: élelmi rostok, magnézium, kollagén, adaptogén hatású gyógynövények, stb; valamint megfelelő minőségű és mennyiségű alvást követően).
Amennyiben egyáltalán szükséges, körültekintően és okosan élvezzük a “leglustábbak sportját” (ahogyan mi becézzük évek óta a kávézást).
 
 
 
 
Forrás:
Br J Nutr. 2020 Nov 28;124(10):1114-1120.
Glucose control upon waking is unaffected by hourly sleep fragmentation during the night, but is impaired by morning caffeinated coffee
Harry A Smith et al.

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!

Kiút a pajzsmirigy problémákból!RÉS A PAJZSON 2022 - nagy pajzsmirigy előadás Bartha Ákossal

Pajzsmirigyműködés és táplálkozás kapcsolata - értsd meg az összefüggéseket!

  • Rossz emésztés mellett miért nem hasznosul megfelelően a szintetikus pajzsmirigy-hormon?
  • Bélügyek, avagy hol veszhet el az aktív pajzsmirigy-hormonok akár 20%-a?
  • Miért fontos a jód várandósság és szoptatás alatt még Hashimoto-ban is? Mennyi az annyi?
  • Jódpótlás óriási kérdései.
  • Miért az 1 miu/l körüli TSH kielégítő a nőgyógyászoknak és miért 2,5 miu/l 2016-tól Németországban eleve a felső határértéke?!
  • Mi az a NEU-5-GC és miért tűnik igen érdekes területnek Hashimoto kapcsán?

Tévhitek és legnagyobb buktatók, valamint a valóban hatékony, természetes módszerek. Segítünk felfedni és megmagyarázni, hogy mi zajlik a szervezetben, hogy megtaláld az egyensúlyt!