Milyen egy funky kaja?

Milyen egy funky kaja?
2023.11.23.

Milyen egy funky kaja? Ilyen! Színes, finom, tápláló, gluténmentes és nem komplikált!

Savanyú uborkás-kapros-majonézes tonhalsaláta, sült burgonyával és ecetes lilahagymával.

Mi kell hozzá:

  • 2 nagy burgonya + kevés zsiradék
  • 240 g tonhal (konzerv vagy üveges, ami olívaolajban vagy sós lében eltett)
  • nagy marék friss kapor
  • 8 db kisebb ecetes vagy savanyú uborka (kígyó- vagy kovászos uborka is jó)
  • 1 ek. mustár
  • 2 ek. majonéz
  • kevés citromlé
  • só és frissen őrölt feketebors
  • ízlés szerint ecetes lilahagyma a tetejére

A tonhalkrém összetevőit egy tálban alaposan összekeverjük. A burgonyákat megszurkáljuk több helyen, megkenjük egy kevés zsiradékkal (pl. olívaolaj, kókuszolaj) és 180 fokos sütőben, 50-60 percig sütjük, majd a sült burgonyát bevágjuk, kinyitjuk és megtöltjük bőségesen a tonhallal. Végül, de nem utolsó sorban jó étvággyal elfogyasztjuk! 🙂

Még több ehhez hasonlóan könnyű, de ízletes és finom receptért ajánljuk szeretettel az ÚJ Funky Kaják szakácskönyvet!

https://www.facebook.com/reel/729072898596054

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!