Mérsékelt és a markáns anyagcsere-profilok közti különbség receptekkel

Mérsékelt és a markáns anyagcsere-profilok közti különbség receptekkel
2018.10.14.

Mai vacsora két verzióban készült el, így is egyszerűen szeretnénk szemléltetni a mérsékelt (kevesebb zsír, több ch-azaz biztonságos keményítő) és a markáns (több zsír, kevesebb ch) anyagcsere-profilok közti különbséget.

Mérsékelt anyagcsere-profil menü: kókusztejszínes rákragu
  1. Hagymát apróra vágtam, minimális zsiradékon megpirítottam.
  2. Hozzáadtam a rákot, készre pirítottam, majd felöntöttem 1 kevéske kókusztejjel.
  3. Fűszerezésnek sót, borsot, zöld curryt és újhagymát használtam.
  4. Köretnek főtt hajdinát készítettem hozzá, de ez változtatható, remekül illik hozzá: főzőbanán, quinoa vagy rizs is.

Markáns anyagcsere-profil menü: Kókusztejszínes, darált bárányragu (pl. oldalas)
  1. Hagymát apróra vágtam, tisztított vajon (ghee) megpirítottam.
  2. Hozzáadtam a darált bárányt, készre pároltam a felöntöttem kókusztejszínnel.
  3. Fűszerezésnek sót, borsot, zöld curryt és újhagymát használtam.
  4. Köretnek sült paszternákot készítettem, de ez változtatható, remekül illik hozzá: főtt fehér édesburgonya is.

Jó étvágyat!


Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!